Stipendiumid edendavad Kunda noorte rahvusvahelist suhtlust

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunda linnavalitsuse moodustatud komisjon määras Kunda ühisgümnaasiumi õpilaste rahvusvahelise suhtluse toetamiseks toetussummad Kunda linnavalitsusele 2007. aastal Peer Tfelt-Hanseni antud sihtotstarbelistest vahenditest.

Oivikutele Ahti Tullile, Aile Mäele, Ants Tullile, Hanna Uuenile ja Kairi Pressile anti raha reisiks Aadria mere rannikule 100% ulatuses, see on 5700 krooni lapse kohta. Oivik Siim Jalakas sai raha samaks reisiks 50% ulatuses. Põhikooli lõpetajate õppereisiks Saksamaale eraldati 7000 krooni, vene osakonna V-XII klassi õpilaste õppeekskursiooniks Moskvasse 10 000 krooni.

VIII b klassi õpilasele Silvia Südale anti 2000 krooni sõiduks Camp Rising Sun Europe’i suvelaagrisse.

Toetuse eesmärk on noorte arengule kaasa aidata ning laiendada nende võimalusi oma ande arendamiseks rahvusvahelise suhtlemise ja koostöö kaudu. Fond toetab Kunda ühisgümnaasiumi õpilaste integreerumist Euroopasse ja maailma, nende silmaringi laiendamist, erinevate maade kultuuri, ajaloo ja keele tundmaõppimist teiste riikide sõpruskoolidega tihedama suhtlusvõimaluse ja õpilasvahetuse abil.

Peer Tfelt-Hansen on Kunda tsemenditehase peadirektori Theodor Hanseni (juhtis tehast aastatel 1920-1940 ja 1942-1943) pojapoeg. Peer Tfelt-Hansen oli esimene, kes Eesti taasiseseisvumise järel Kunda linna käekäigu vastu huvi tundis. Ta aitas linna haiglat ravimite, aparatuuri ja mööbli muretsemisel ning kinkis koolile õppevahendeid ja -kirjandust.

2001. aastal annetas Tfelt-Hansen 400 000 krooni linnavalitsuse eriarvele kooli väliskontaktide arendamiseks. Nn Hanseni fondist toetatakse nüüd Kunda ühisgümnaasiumi õpilaste õppereise, õpilasvahetust jm tegevusi. Peale selle on Tfelt-Hansen kinkinud koolile jõuludeks raha õppevahendite muretsemiseks ka järgnevatel aastatel. Õppevahendite muretsemiseks saadi toetust ligi 105 000 krooni 2003. ja 25 000 Taani krooni 2004. aasta lõpus.

23. veebruaril 2002. aastal väärtustati Peer Tfelt-Hanseni tegevust Kunda linna aukodaniku tiitliga. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles