Kiri: Õpetaja Hõbemägi suurpäev

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval avati Kaarlis endise Kaarli-Raudlepa algkooli juures mälestuskivi. Selle püstitamisest oli õpetaja Hõbemägi ammu unistanud.

Koguneti varakult, sest oldi ju koolist eemal oldud pea 50 aastat. Lastest olid saanud eakad inimesed. Mõistatati, kes on kes, meenutati juhtumisi ja paluti isegi andestusi tehtud pattude ja üleannetuste pärast.

Kui kell lähenes südapäevale, tuli oma eakusest hoolimata sirgel rühil, pea püsti ja naeratus näol meie kõigi südamerõõm - õpetaja Hõbemägi koos teda alati saatva poja Antsuga. Kõik tahtsid õpetajat kallistada ja talle oma parimad soovid edasi öelda.

Uhtna puhkpilliorkestri saatel eemaldasid mälestuskivilt katte Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev ja Kaarli-Raudlepa algkooli viimane õpetaja Hõbemägi. Et kogu elu alus on tarkus, kinkis õpetaja Sõmeru vallavalitsusele aabitsa.

Kivi ümber tehti sõprusring, fotoaparaadid plõksusid ja lepiti kokku, et kohtutakse varsti jälle. Jäeti nägemiseni ning mindi edasi Kaarli klubisse mälestusi heietama. Aitäh Sõmeru vallavalitsusele, kes kivi pani, ja õpetajale, kel jätkus jõudu ja jaksu unistuse täitumist oodata.

A. Einulo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles