Kiri: Võsu XV muusikapäevad

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba viieteistkümnendad muusikapäevad: viis kibekiiret päeva täis muusikat. Töö algas tegelikult juba varem, kui Võsule saabusid Bert Langeleri suveakadeemia juhtiv õppejõud Valdo Rüütelmaa, Endel Nõgene ja Bert Langeler (Holland).

Muusikapäevad tõid Võsule peaaegu kolmkümmend muusikut ja dirigenti, kes valmis ennast täiendama. Kahe õppepäeva tulemusena sündinud Akadeemia ühendorkestri kontsert koos rahvusooperi Estonia solisti Nadezda Kuremiga jõudis kuulajate-vaatajate ette kohe pärast muusikapäevade avamist. Kontsert pühendusega Vello Jürnale, keda kahjuks enam meie seas ei ole. Vello Jürna oli rahvusooperi Estonia tenor, kellega oli meil au alustada Bert Langeleri suveakadeemia korraldamist, mistõttu jääb akadeemia alati kandma endas mälestust Vello Jürnast.

Et suveakadeemia läks edukalt, otsustati, et ka järgnevatel aastatel saame jälle kokku pisut enne Võsu muusikapäevade algust.

Kolmel päeval sai nautida muusikat rannaklubi juures, klubis sees, Käsmu kabelis, bussijaamas, Võsu rannas ja lõkkeplatsil. Finaaliks oli Ooperkvarteti ja solist Kadri Voorandi kontsert Võsu lõkkeplatsil, mille lõpetas ilutulestik. Pilved olid taevast kadunud, mõnus hämarus võtmas maad pärast päikeseloojangut. Praksuv lõke ja kaunis filmimuusika suurepärase solisti esituses. Hing laulis sees ...

Tänan kõiki, kes andsid oma panuse ja kõiki, kes külastasid meie kontserte. Järgmisel aastal jälle!

Taimi Samblik, Vihula valla kultuurinõunik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles