Maanteeamet soovitab rehvivahetusega oodata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/SL Õhtuleht

Alates esmaspäevast võib Eestis sõidukitel taas kasutada suverehve, kuid maanteeamet soovitab autojuhtidel rehvivahetusega veel oodata.


Maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane ütles BNS-ile, et kindlasti ei tasu praegu veel talverehve suverehvide vastu vahetama hakata, kuna ilmaolud on jätkuvalt talvised.

Autojuhtidel tasub jälgida ilmaprognoosi ning asendada talverehvid suverehvidega alles siis, kui oodata on püsivat kevadilma ja pole ohtu, et teeolud võivad taas talviseks muutuda.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut hoiatas esmaspäeval, et teedel võib esineda kiilasjääd.

Nädala ilmaprognoosi järgi langeb teisipäeval õhutemperatuur miinuskraadideni ning külm ilm jätkub vähemalt nädala lõpuni. Pühapäeva öösel võib tulla kuni 20 külmakraadi.

Kehtiva määruse järgi on Eestis talverehvidega sõitmine kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini.

Jaanuaris jõustus majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus, mis lühendas naastrehvide kasutusaega 45 päeva võrra 15. oktoobrist kuni 31. märtsini.

Sõltuvalt ilmaoludest jääb võimalus naastrehvide kasutusaega pikendada, kuid mitte rohkem kui see oli seni lubatud - 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Naastudeta talverehvide ehk lamellrehvidega võib Eestis sõita aastaringselt.

Talverehvide kasutamine on seaduses sätestatud ajavahemikul kohustuslik kuni üheksa istekohaga sõiduautodel, kuni 3,5-tonnise registrimassiga veoautodel ja 0,75-3,5-tonnise registrimassiga haagistel.

Talverehve valides tuleb silmas pidada, et rehvimustri jääksügavus oleks vähemalt kolm millimeetrit.

Naastrehvidega sõitmisel peavad need olema kõigil ratastel. Rehvi purunemise korral võib kasutada varurattana harilikku rehvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles