Rakvere galerii sai kultuuripärli

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnitlusi võtavad vastu Raivo Riim (vasakul) ja Riho Hütt (keskel).
Õnnitlusi võtavad vastu Raivo Riim (vasakul) ja Riho Hütt (keskel). Foto: Teet Suur

Kultuurkapital tunnustas “Kultuuripärli” auhinnaga Rakvere galerii eestvedajaid, kes on aastaid tegutsenud kohaliku kunsti hüvanguks.

Eesti Kultuurkapitali tegevjuhi Raul Altmäe sõnul antakse teist aastat järjest igas maakonnas välja üks “Kultuuripärli” auhind, milleks on 20 000 krooni, seega 15 pärli. Auhinnasaaja otsustab maakondlik eksperdigrupp.

“Olgem aktiivsed, tehkem südamega oma asja, siis teid kindlasti ka märgatakse,” õhutas Altmäe.

Valdur Liiv kultuurkapitali kohalikust eksperdigrupist lausus, et Rakvere galerii on professionaalselt tegutsev kunstigalerii. “Nende teemapüstitused ja näitused on olnud alati Rakveres kultuurisündmuseks ning nad koondavad Virumaa kunstitegijaid,” ütles Liiv.

Galerii kuraator, klaasikunstnik Riho Hütt märkis, et kui poleks kohapealseid tublisid kunstnikke ja kunsti nautijaid, poleks ka galerii selline, nagu on. “Teeme seda tööd teadlikult ja just oma inimestele,” rõhutas Hütt. Tema partner Raivo Riim lisas, et meie kunstnikud elavad mitmel pool maakonnas: “Pole nii, et toome Tallinnast staarid kohale, et las rahvas imetleb neid.”

Lisaks “Kultuuripärli” preemiale andis Eesti Kultuurkapitali Lääne-Viru eksperdigrupp ka omaalgatuslikult neli preemiat inimestele, kes oma igapäevase hingestatud tööga on silma paistnud, kuid keda keegi pole preemia saamiseks esitanud. Niinimetatud jõulupreemia said Kunda klubi juhataja Maiu Küngas, Karepa seltsielu vedaja Tiiu-Sirje Kivilo, Läsna rahvamaja juhataja Ene Pihol ja Lehtse kultuurimaja juhataja Leelo Jürimaa.

Ene Pihol lausus, et üksinda ei tee midagi, selleks on vaja inimesi, kes kaasa tulevad. Valdur Liiv vastas selle peale, et rongil on alati vaja liikumiseks ka vedurit ja vedurijuhti. Kultuuripreemiad anti üle teisipäeva õhtul Sagadi mõisa hotelli restoranis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles