Noorsootöötajate võistlus pani spetsialistid proovile

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loobus Lahemaa matkakeskuses esimest korda peetud Lääne-Virumaa noorsootöötajate ametivõistlusest võttis osa 13 noorsootööspetsialisti.

Ürituse organiseeris Lääne-Viru maavalitsus ja selle viisid ellu valdade spetsialistid eesotsas Sõmeru valla noorsootööspetsialisti Piret Laidrooga. “Noorsootöötaja amet on tegelikult väga raske, sest tööaeg on ju õhtune ja töö ebastabiilne. Kunagi ju ei tea, kui palju noori noortekeskusesse tuleb, missuguses meeleolus nad on, mida teha tahavad. Headest noorsootöötajatest on puudus,” rääkis Laidroo.

Toimuvat olid palutud jälgima ja hindama Eesti noorsootöömaastikul tuntud spetsialistid Urmo Reitav ja Lianne Ristikivi. Võistlusel konkreetseid punkte ega hindamist ei avalikustatud, vaid märgiti ära silmapaistvamad noorsootöötajad.

Sisseelamiseks tuli kõikidel osalejatel etteantud materjalidest valmistada noorsootöötaja riietus, hindamisel peeti äärmiselt tähtsaks ülesande lahendamisel kasutatavaid meetodeid ning omavahelist suhtlemist. Silma paistis selles Rakke noortekeskuse juhataja Taimi Talpas-Taltsepp, kes põhilise aja kulutas hoopis teiste osalejate abistamisele.

Teiseks ülesandeks oli uuele ametile kandideerida ehk iseenda fotole ümbris välja mõelda. Hindajad tõid välja Uhtna noortekeskuse juhataja Lidia Palitsa töö teemal “Soovin minna Aafrikasse vabatahtlikuks”.

Päeva raskeimaks ülesandeks kujunes Lianne Ristikivi koostatud noorsootööteemaline test, milles saavutasid silmapaistvaid tulemusi Vaeküla noortekeskuse vabatahtlik Svetlana Johanson ja Kunda linna klubi noortemaja noorsootöötaja Helen Jagant.

Kodutööna pidi iga osaleja kokku panema ja kaasa võtma pildiseeria teemal “Parimad hetked noorsootöös”, hindajatele meeldis Tamsalu sotsiaalkeskuse noorsootöötaja Mirjam Kunnbergi lühike ja lööv esitlus.

Viimase ülesandena tuli läbida ellujäämiskursuse õpperada. Ka sellel rajal polnud tähtis tulemus, vaid tulemuse saavutamise viisid. Osavamateks osutusid Tapa laste- ja noortekeskuse noorsootöötajad Ave Pappe ja Ivar Augasmägi, kellel on juba pikaajaline noortega tegelemise kogemus.

Kuus osalejat said soovituskirja minna edasi üleriigilisele noorsootöötajate ametivõistlusele, mis toimub 2008. aasta sügisel. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles