Elion toob Viljandi Folgi Digi-TV vaatajateni

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elion avab esimest korda DigiTVs Viljandi pärimusmuusika festivali ajaks spetsiaalse telekanali, kust näeb kuuelt lavalt 22 kontserdi otseülekannet ning paljude kontsertide salvestisi. Selle nädala neljapäevast pühapäevani toimuv Viljandi pärimusmuusika festival on esimene nii suur üritus, mida Elioni DigiTVs peaaegu täies mahus üle kantakse. Otseülekandes näeb näiteks Svjata Vatra, Vägilaste, Tomas Kocko, Toy Vivo, Ro:Toro ja Malbrooki, Paco Serrano ja Flooki kontserte.

Kõik Elioni Interneti-ühendusel põhineva DigiTV (IPTV) kliendid näevad 24.-27. juulini DigiTVs spetsiaalselt Viljandi pärimusmuusika festivali jaoks avatud telekanalit, kust on võimalik ööpäev läbi jälgida festivali 22 kontserdi otseülekannet, eelmise või sama päeva kontsertide salvestisi ning festivalimelu. Festivali erikanal asub DigiTV alajaotuses “Televisioon” telekanalite loetelu alguses. Elioni kaabel-DigiTV kliendid festivali erikanalit ei näe.

Kontserte kantakse üle kuuelt lavalt – viielt lavalt otseülekandes ning ühelt lavalt salvestatuna. Otseülekanded toimuvad Kaevumäe, Kirsimäe, Pärimusmuusika Aida suure ja väikese saali ja Kultrahoovi lavadelt.

Live-kontsertide vahepealsel ajal – öösel ja ennelõunal – näidatakse Saku telgis aset leidvate kontsertide salvestisi.

Aeg-ajalt jooksevad ekraanil tiitrid programmi infoga. Programmi koostab vabatahtlikest koosnev folgi videotiim.

Elioni eraklientide segmendi juhi Ester Rõuki sõnul on projekti eesmärk tuua eestlaste seas ülipopulaarne pärimusmuusika festival ka nendeni, kes ise kohale minna ei saa. “See on meie esimene katsetus nii suurt üritust peaaegu täies mahus üle kanda. Kui ettevõtmine õnnestub ja vaatajate huvi on suur, plaanime seda korrata ka järgnevatel aastatel ning teiste kultuuriürituste puhul,” ütles Rõuk.

Festivali pealiku Ando Kivibergi sõnul on pärimusmuusikapidu Internetis üle kantud juba 10 aastat, ent nõnda suure teleauditooriumini jõuab esimest korda. “Meie missioon on propageerida ja õpetada pärimusmuusikat,” sõnas Kiviberg. “Elioni pakutav lahendus annab võimaluse teha seda ajakohaselt ja veelgi suuremas ulatuses.”

Tänavune Viljandi pärimusmuusika festival on pühendatud näppepillidele ehk kitarridele, mandoliinidele, banjodele, busukidele, balalaikadele jne. Lisaks rohketele kontsertidele kuuluvad festivali programmi õpitoad, maakonnakontserdid, regilaulupesa, käsitööhoov, muinasjututuba, näppepillide näitus ja pillilaat.

Esmakordne on tantsutuba, näidatakse pärimusmuusikateemalist filmiprogrammi ning korraldatakse ööülikool. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles