Narva veehoidla tammi tahtnud firma sai kohtus kaotuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva veehoidla.
Narva veehoidla. Foto: Õhtuleht

Narva veehoidla tammi endale taotlenud Vene firma Territorialnaja Generirujuštšaja Kompanija No 1 (TGK-1) jäi kohtus lõplikult kaotajaks, kuna riigikohus ei võtnud nende kassatsioonkaebust menetlusse.


TGK-1 alustas kohtuteed Eesti riigi vastu möödunud aasta alguses, kui vaidlustas kohtus valitsuse 2006. aasta novembris tehtud korralduse, millega lubati anda Narvas Kulgu tammi 1 asuv kinnistu rendile AS-ile Narva Elektrijaamad.



Kaebaja pidas nimetatud kinnistul asuvaid rajatisi enda omandis olevaiks.

Tallinna halduskohus leidis mullu mai lõpul, et vaidlusalused rajatised, milleks on Narva veehoidla vasakkalda tamm ning Narva jõel oleva vee väljalaskepaisu osa, mis jääb Eesti-Vene ajutisest kontrolljoonest Eesti poole, on Eesti riigi omandis, mitte aga kaebuse esitaja omandis.

Seetõttu ei olnud kaebuse esitajal halduskohtu hinnangul ka õigust nõuda nende rajatiste all olevale maale enda kasuks hoonestusõiguse seadmist.

TGK-1 pöördus seepeale Tallinna ringkonnakohtusse, kuid teise astme kohus jättis mullu novembri alguses halduskohtu otsuse muutmata.

Seejärel esitas Vene firma ringkonnakohtu lahendi peale kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid see ei saanud teisipäeval menetlusluba.

Firma TGK-1 haldab üle Venemaa 55 elektrijaama ning seda kontrollib energiahiid Gazprom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles