Võidu tänava taarapunkt sulges ootamatult uksed

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Rakvere Võidu ja ümberkaudsete tänavate elanike taarat vastu võtnud majake Võidu 51 sulges uksed. Taara vastuvõtu asemel tegeletakse selles nüüd tikkimisega. Eile hommikul tõsteti veoautole ja viidi minema ka kaks pakendikonteinerit.

Rakvere linnavalitsuse keskkonnainsener Jüri Eljas ütles, et taarapunkt tegutses eramajas ja omanik ei tahtnud oma ruumi selliseks otstarbeks enam rentida. “Linnavalitsusel ei ole siin mingit sõnaõigust,” nentis Eljas.

Küll aga hakkavad pakendeid vastu võtma viis nn jäätmemaja linna erinevates kohtades.

“Pakendiseaduse järgi peaks nüüd raha eest ära antava ehk pandipakendi taara automaadi paigaldama Selveri kauplus,” rääkis Eljas. “Kõigi teiste suuremate poodide juures on taaraautomaadid juba olemas, Selveril ei olnud seda kohustust vaid seepärast, et lähedal asus vastuvõtupunkt,” rääkis Eljas. Ka peavad kaupluste juures olema konteinerid teistegi pakendite jaoks.

Krooni Selveri juhataja Helgi Averi sõnul neil taaraautomaati just paigaldatakse. “See tuleb Saue tänava poolele, uue osa alusesse parklasse,” täpsustas Aver. “Taaraautomaat annab pakendimärgiga pudelite vastu tšeki, mille eest võib osta Selverist kaupa või välja võtta raha,” selgitas ta. Millal täpselt taaraautomaat tööle hakkab, ei osanud Selveri juhataja öelda.

Averi sõnul pidi Selveri hoovil asuma konteiner ka teiste pakendite tarvis.

Jüri Eljas lubas, et sellele kaupluse enda tarbeks paigaldatud pakendikonteinerile lisandub veel kaks, kuhu saavad oma pakendeid tuua elanikud.

Tagasi üles