Athena koolis tulevad noorte filmipäevad

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveres asuv Athena kool korraldab järjekordsed filmipäevad, mida on peetud 2002. aastast alates.

Aja jooksul on filmipäevade vormi küll muudetud, kuid ettevõtmise üldine eesmärk - filmikunstiga tegelema innustamine ja filmikunsti propageerimine - on jäänud samaks.

Alates 6. oktoobrist on Athena koolis (Pikk 30) kõigile huvilistele avatud animatsiooni ühistöö, samuti animatsiooni- ja videostuudiod.

Oodatud on nii need, kes filmitegemisega varem kokku puutunud, kui ka need, kellele see oleks esimene katsetus.

Ühistöö stuudiosse on oodatud I kuni XII klassi õpilased koos klassikaaslaste ja õpetajaga, sõbraga, sõpruskonnaga, grupiga jne. Kahe tunni jooksul valmib “Minu või meie multifilm”, noorte ideid aitab teostada Athena filmistuudio animatsiooniõpetaja Kristi Leppik.

Kui noorel tekib sügavam huvi ja soov filmitegemist jätkata, saab ta tulla animatsiooni- või videostuudiosse, et individuaalsel juhendamisel valmis teha oma film. Videostuudio tööd juhendab režissöör Maiju Ingman, kes on ka Athena kooli filmiõpetaja.

Filmipäevad lõpevad detsembris kohtumisega filmi- ja teatrimehe Hardi Volmeriga, kes peab loengu, toob kaasa oma filmiprogrammi ning kommenteerib õpilaste tehtud filme.

Filmipäevadel osalemine on tasuta, projekti toetavad Rakvere linnavalitsus, kultuuriministeerium, kultuurkapitali audiovisuaalse ja rahvakultuuri sihtkapital. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles