Galerii: Kunda keskväljak avati pidulikult

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Pulver

UUS: Laupäeval avati Kunda keskväljak, mis paljude kundalaste meelest annab seni külakohana eksisteerinud Kundale linna näo.

Kunda keskväljaku ehitustööd hõlmasid uue liiklusskeemi väljatöötamist ja ringtee ehitamist, aga ka purskkaevuga puhkenurgakese ja väikese esinemisplatsi rajamist ning hulga haljastustöid.



Kunda linnapea Allar Aron rääkis, et mõte Kunda linnale keskuse rajamisest on juba aastaid vana. “Linn on jõe äärest üha enam lääne suunas liikunud ja koos sellega ka linna keskus,” lausus Aron ja tõi näiteks, et sadakond aastat tagasi oli Kunda keskus kindlasti praeguse muuseumi juures.



Keskuse rajamiseks mõtete saamiseks korraldas Kunda linnavalitsus ideekonkursi, kuhu laekus päris lennukaid ideid. Linnapea sõnul jäi kohati mulje, et kavandatakse New Yorgi, aga mitte Kunda keskust.



Keskuse ehitamine kestis üle aasta. Kunda uue keskväljaku projekteeris OÜ Decider, teed ehitas AS Viater, haljastusprojekti tegi Kunda linna heakorranõunik Sirje Liiskmaa, haljastusega tegelesid OÜ Ojassaar ja Viru Haljastus. Uue keskväljaku rajamine läks Kunda linnale maksma 8,6 miljonit krooni. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles