Rakvere avaldas kalmistuarendaja käsiraamatu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistuarendaja käsiraamat.
Kalmistuarendaja käsiraamat. Foto: Rakvere linnavalitsus

Rakvere linna ja lähipiirkonna kalmistualade arendusprojekti raames ilmus kalmistuarendaja käsiraamat, millest on võimalik õppida kõigil kalmistuhaldajatest omavalitsustel.


Kalmistuarendaja käsiraamat on kohalikele omavalitsustele suunatud infovoldik, mis lahkab Rakvere linna ja Rakvere valla ühise kalmistualade arendusprojekti käigus ja teemaplaneeringu koostamisel saadud kogemusi, tuues ära näpunäited, ohud ja võimalused kalmistualade arendamisel ja laiendamisel.



Kuna kalmistuhaldus ja -korraldus kuulub valdavalt omavalitsuste haldusalasse ning vanade matmispaikade ammendumine on probleem suures hulgas omavalitsustes, siis on kõnealuse infomaterjali näol tegemist n-ö hea kogemuse raamatuga.



"See väike väljaanne on teerajajaks meid kõiki puudutava teema käsitlemisel ning võiks saada jätku," kommenteeris abilinnapea Ain Suurkaev.



Rakvere linnavalitsus korraldab käsiraamatu tasuta kättesaadavuse kõigile Eesti omavalitsustele.



Kalmistuarendaja käsiraamat on tõlgitud ka inglise keelde, mis võimaldab Rakvere kogemustest õppida ka sarnase kalmistukultuuriga välisriikide omavalitsustel.



Kalmistuarendaja käsiraamatu väljaandmist on rahastanud Island, Liechtenstein ja Norra EMP finantsmehhanismi ning Norra finantsmehhanismi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles