Küsitlus: Kuidas olete rahul meditsiiniteenustega?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Uku (70)


pensionär


Rakvere


Nii haiget inimest kui mina vist ei olegi - tuleb pidevalt arstide ja apteegi vahet käia! Aga uus digiretseptisüsteem mulle meeldib. Arstindusega üldiselt ei ole rahul. Kunagi töötasin kolhoosis lihunikuna. Kolhoosi loomaarst vaatas hommikul loomad üle ja kes haiged, tõi tapamajja. Mul tekib tihti selline tunne, et inimestega käitutakse samuti - vana inimene, mis sa siit otsid. Nooremas eas, Nõukogude ajal, kui palavikku ei olnud, siis polnud midagi.


Aga võib öelda, et minul on arstidega vedanud. Olen mitu korda surmasuus olnud ja olen abi saanud.

Amalie (82)
pensionär
Rakvere
Mina olen küll rahul ja usaldan arste. Olin operatsioonil ja käin nüüd kontrollis. Minul pole arstide käe all midagi viltu läinud. Nii kaua, kui jõuad end ravida, tuleb ikka rahul olla.

Küllike (46)
hetkel töötu
Vetiku
Oma perearstiga olen väga rahul. On vaja ka Tartus onkoloogias käia ja usaldan oma kogemuse põhjal arste väga.

Mati (47)
ettevõtja
Hulja
Ma ei ole haige, vaid terve inimene - kui sporti teha, siis ei ole vaja meditsiiniteenuseid. Ma mängin tennist, korvpalli, mida iganes. Olen väga minimaalselt meditsiinisüsteemiga kokku puutunud. Aga eks arste tuleb ikka usaldada. Kuid ega olukord kiita ei ole - õhu pealt diagnoosi panek pole just kõige parem, inimest peaks natuke ikka uurima ka. Siis tuleb lihtsalt teise arsti juurde minna. Aga näiteks oma hambaarstiga olen väga rahul!

Aino (81)
pensionär
Haljala
Oleneb, millise arsti juures käia. Perearsti juures on meil väga tore. Aga näiteks silmaarstilt tahtsin ainult uut retsepti saada, rohupudel oli kaasas, kuid minu arsti kabinet oli kinni ning teine arst ei kirjutanud mulle välja, sest ei olnud tema patsient. Nii ei jäänudki muud üle, kui järgmisel päeval uuesti linna sõita. Kuid üldiselt olen arstidega rahul.

Virge (42)
müüja
Kadrina
Valdavalt on järjekorrad eriarsti juurde pikad, ka perearsti juurde ei saa alati samal päeval. Aga teenusega olen üldiselt rahul, endal tuleb ikka eeltööd teha, kes teeb oma tööd hästi, kes kiiruga, kellel pole nii palju teadmisi jne. Kui võimalik, siis valin arsti, kelle juurde minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles