Perekodu lapsed ja lionid nautisid talve

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lions klubi Haljala liige Mati Rillo Mõedakul Vinni perekodu lastega talverõõme nautimas.
Lions klubi Haljala liige Mati Rillo Mõedakul Vinni perekodu lastega talverõõme nautimas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sel nädalal lustisid Vinni perekodu lapsed Lions klubi Haljala liikmete eestvedamisel Mõedaku spordibaasi lumistel nõlvadel.

 
Tegemist oli Lions klubi heatege­vusliku kampaania "Tere, sõber! - Igale lapsele kodu" raames korraldatud ühisettevõtmisega: enamik Lions klubi Haljala liikmeid sportis koos Vinni pe­rekodu lastega Mõeda­kul. Kok­kusaamine al­gas piduliku li­pu­heis­kamise­ga.

Nimelt on igal kuberneril, kõige kõrgemal lionil, valitud abistamiseks oma suund ja sellel aastal pühendutakse perekodu lastele.

Ennekõike ikka lapsed

Lions klubi Haljala liige Ilmar Paal ütles, et nad püüavad ai­data ennekõike oma kanti, see­pärast Vinni perekodu välja vali­tigi.

"Lionid kindlasti ei suuda asen­dada kodu, aga nad saavad pak­kuda midagi, mis oleks laste­kodust väljaspool," lausus Paal ning lisas, et nende võimuses on­gi näiteks korraldada looduses liikumist nii suvel kui talvel.

Kokkusaamiseks valiti Paali sõnul Mõedaku spordibaas seepärast, et nimi ütleb juba ise, mida seal on võimalik teha: vanemad lapsed said suusatada ja tänu suusabaasi töötajatele osaleda ka lumelauakursusel.

Väiksematele oli avatud kelgumägi, kust sai alla lasta nii kelgu kui ka lumerõngaga. Ja kui keegi tahtis tubaselt aega veeta, sai ta Lionsi leedi Riina Rillo eestvedamisel käsitööga tegeleda.

Küsimusele, kas majanduslikult keerulisel ajal ikka jätkub jaksu toetada, vastas Ilmar Paal järgmiselt: "Sellele ma tahaksin vastata ühe tuntud koolidirektori sõnadega, et kui teil laste jaoks aega ja vahendeid ei jätku, millega te veel siis tegelete. Ma täiesti aktsepteerin seda ütlust. Ennekõike ikka lapsed, küll siis muud asjad ka tehtud saab."

Lions klubi Haljala liikme Aarne Kaasiku sõnul ongi nende mõte lastele seltsi pakkuda ja nendega mõnusalt üheskoos aega veeta. "Kellele on antud paremad võimalused ühiskonnas teenida, need peaksid aitama ja toetama teisi."

Perekodu vajab rõõmu

Vinni perekodu juhataja Urve Saar tundis Lions klubi korraldatud päeva üle tõsist heameelt, sest pärast kahe lastekodu kokkukolimist umbes pool aastat tagasi on neil ühisüritusi vähe olnud.

"Kaks lastekodu on kokku kolinud ja me ei ole veel harjunud koos olema," ütles Saar.

Perekodu juhataja hinnangul ainult oma jõududega nad lastele sellist väljasõitu poleks korraldada suutnud, sest bussi tellimine on kallis ja seda nad maksta ei jõua.

Teisalt hindas Saar klubiliikmete tahet välja tulla ja lastega tegeleda.

"Meil ongi seda rõõmu kõige rohkem vaja. Kui ka on rahalisi toetajaid olnud, on see rahaks jäänud ja see on pangas," lausus ta.

Kolmapäevane üritus lõppes ühise supi- ja pannkoogisöömisega. Kõik osalenud Vinni perekodu lapsed said kaasa nimelise diplomi.

Talvepäev lõppes piduliku lipulangetamisega. Needsamad poisid, kes algul lipuheiskamisel üsna häbelikult osalesid, olid hiljem väga agarad ja osavõtlikud.
Klubiliikmete sõnul ei taha nad kindlasti, et tegemist oleks ühekordse ettevõtmisega.

•Lions klubi Haljala asutati 1991. aastal.
• “Tere, sõber! - Igale lapsele kodu” eesmärk on toetada lapsendajate ja hooldusvanemate koolitamist, organiseerida osa asenduskodude juurde sõprade klubid ning korraldada asenduskodude töötajatele vajalikke lisakoolitusi/kursusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles