CADrinas päästeti projekteerides eurot

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"CADrina 2010".
"CADrina 2010". Foto: Meelis Meilbaum

Reedel, 5. märtsil toimus Lääne-Virumaal Kadrina Keskkoolis esimest korda Eestis projekteerimistarkvara AutoCAD kasutamise võistlus, kus rinda pistsid keskkooliõpilased ning Tallinna Tehnikaülikooli ja Tehnikakõrgkooli tudengid.

„Mulle meeldib Kadrina noorte ülbus, kes on oma vastu kutsunud võistlema kõrgkoolide tudengid,“ ütles ürituse avamisel selle patroon, siseminister Marko Pomerants, kelle sõnul on kool võtnud endale kiiduväärt eesmärgi - populariseerida inseneriharidust.

Üritusel „CADrina 2010“ võistlesid kolmeliikmelised meeskonnad üle neljasaja pealtvaataja silme all ning võistkondade tööd sai jälgida suurtelt ekraanidelt.

Ülesande legendi kohaselt oli kaduma läinud Eesti Panga euro-osakonna trepi projekt. Noortel tuli võistluse lõpuks koostada uue trepi joonised, et ehitajad jõuaksid trepi tähtajaks tellijale üle anda ja Eesti riik 01.01.2011 euro kasutusele võtta.

Võistlusest väljus võidukana Kadrina Keskkooli võistkond. Teise koha saavutas Tallinna Tehnikaülikool ja kolmanda Tallinna Tehnikakõrgkool.

Võistluse peakohtunik, Tallinna Tehnikaülikooli insenerigraafika lektoraadi juht, dotsent Heino Möldre sõnul sai võistlejate kohta öelda vaid häid sõnu ning võistlus oli kuni viimase, neljanda etapini väga tasavägine. Viimases etapis õnnestus Kadrina noortel siiski teisi võistkondi edestada.

Kadrina Keskkooli direktor Arvo Pani rääkis, et selleks õhtuks oli kool valmistanud juba pikka aega. Nimelt oli ürituse eesmärk tutvustada Kadrina Keskkoolis alates 2005. aastast pakutavat valikainet ärijuhtimise ja tehnoloogia alused, mis on kolme gümnaasiumiaasta vältel õpetatav terviklik programm.

Kõige mahukam, mida selle valikaine raames õpetatakse, ongi insenergraafika programm AutoCAD, mida õpetavad kohaliku ettevõtte Aru Grupp AS töötajad. „Nüüd oli aeg oma oskused ja tase proovile panna,“ lisas Pani.

 Ürituse idee autor Aru Grupp AS-i juhataja Juhan Viise sõnul on plaanis võistlust järgmistel aastatel laiendada. Tema sõnul võiks üritusest ühel hetkel kujunda ka rahvusvaheline võistlus. „Nagu Türiga seondub lillelaat, peaks kõigile Kadrinaga tulevikus meelde tulema CADrina võistlus.“

 „CADrina 2011“ toimumisaeg hõigati kohaletulnutele juba välja, see leiab aset järgmisel aasta 4. märtsil.

Lisaks võistlusele oli nii Lääne-Viru maakonnast kui ka kaugemalt kohale tulnud õpilastel ja nende vanematel võimalik tutvuda edasiõppimisvõimalustega Tallinna Tehnikaülikoolis ja  Tallinna Kõrgkoolis. Samuti oli huvilistel võimalus jälgida tehnikaülikooli üliõpilaste valmistatud roboteid.

Kadrina Keskkooli ja valla poolt välja pandud auhinnafondi suurus oli 16 000 krooni, mille eest saavad võistlejad lunastada kaupa IT Shop-ist. Esikoha kinkekaardi väärtus oli 10 000, teise 5000 ja kolmanda koha oma 1000 krooni.

Külaliste vahel loositi välja ka sülearvuti ACER AsONE 10,2, mille pani välja IT Shop. Loosi tahtel sai uue arvuti omanikuks Meigrit Matsiselts Kadrina Keskkoolist.

Õhtu meelelahutuslikus osas astusid üles Ott Lepland ja Traffic.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles