Kaitseväe juhataja õnnitles kaitseväes teenivaid ja töötavaid naisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirde Kaitseringkonna teabenõunikuna töötav Marina Loštšina on üks vähestest naistöötajatest Kaitseväes.
Kirde Kaitseringkonna teabenõunikuna töötav Marina Loštšina on üks vähestest naistöötajatest Kaitseväes. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots õnnitles kaitseväes teenivaid ja töötavaid naisi naistepäeva puhul.

"Tänapäeval, kui üha enam naisi osaleb riigikaitses, omandavad mõisted au, kohustetunne, vaprus, truudus, seltsimehelikkus ja ausus märksa sügavama tähenduse. Olete oma kohusetunde, alalhoidlikkuse ja sihikindlusega meile, meestele, eeskujuks. Soovin teile kõigi Eesti kaitseväes teenivate meeste nimel sära silmadesse ja toredat kevadet ning õnnitlen teid rahvusvahelise naistepäeva puhul," ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots oma pöördumises.

Kaitseväes on kokku 1087 naist, kellest 344 teenib kaadrikaitseväelastena, moodustades 13 protsendi kaadrikaitseväelaste koguarvust. Kõrgeimas auastmes naiskaitseväelane on Kaitseväe Tervisekeskuse ülem kolonelleitnant Merike Johanson.

Kokku teenib kaitseväes 77 naissoost ohvitseri, 237 allohvitseri ja 30 kaadrisõdurit. Välisoperatsioonidel osaleb praegu kokku 5 naist, neist üks Kosovos, kolm Afganistanis ja üks Bosnia-Hertsegoviinas.

Riigiametnikuna või töölepingu alusel töötab kaitseväes 743 naist. Kogu kaitseväe personalist moodustavad naised 28 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles