Naistepäev tõi kaasa lilleilu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistepäeva puhul olid poed lilledest lookas ning erinevaid lilli oli igale maitsele.
Naistepäeva puhul olid poed lilledest lookas ning erinevaid lilli oli igale maitsele. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

8. märtsist on riikliku tähtpäeva asemel saanud lihtsalt üks ilus päev, mil naisi meeles peetakse ja neile lilli kingitakse.

Täna keskpäeval oli Rakvere turg tühi. Küllap on need ajad, kui turuplatsil külma ja tuule käes pikas lillesabas seisti, lõplikult möödas. Järjest rohkem koondub lilleäri suurtesse kaubanduskeskustesse, kus valik on suur ning ruum soe.

Lillepoodides tunglemist naistepäeval just ei olnud, kuid lilli uurimas oli igas vanuses mehi. Lillekimpe paistis ka tänaval tõttajate pihus.

Turu Kaubamajas asuva Rikets Lillede leti ees seisid noormehed, kes ostsid lilli emale. Taskust võeti kahekroonilisi ja lillemüüja Janne ulatas vastu tulbiõie. Ta rääkis, et ostjaid on erinevas vanuses ning kõige rohkem ostetakse tulpe ja roose, kuigi ka nartsissid ja nelgid on minev kaup.

Helksiine lilleäris Tartu tänava Lilleoru kaupluses oli väike järjekord. Müüja Pirjo lausus, et põhiliselt küsitakse ikka kevadlilli ehk tulpe ja nartsisse. "Roosid lähevad ka, aga kevadised ikka rohkem," mainis ta.

"Naisele, ikka oma naisele," ütles oma järjekorda oodanud Elmer Kase. Kõrval seisnud meesterahvas lisas, et tema oma naisele lilled juba viis ja nüüd tuleb naabrinaist samuti rõõmustada.

Silla tänava ja Kastani puiestee nurgal asuvast lillepoest ostis punaseid tulpe oma naisperele AS Virumaa Teed. Poe omaniku Ülle Maasiku sõnul on rahvast käinud päev läbi. "Kõigepealt ostetakse töö juurde ja siis õhtul koju minnes kindlasti ka oma naisperele," sõnas ta. Lillevalik oli lai ning lisaks mujalt ilmast toodule olid müügil ka Eestis kasvatatud tulbid ja nartsissid. "Eelmise aasta müügiga ei ole võimalik võrrelda," ütles Ülle Maasik, "siis oli naistepäev pühapäev ning osteti rohkem koju."

Pille Laubholts Vaala keskuses asuvast Lillrex lillepoest ütles, et esimesed kliendid olid kohal juba enne poe avamist. Ka tema kinnitas, et kevadlilled, tulbid ja nartsissid, on kõige ostetavamad.

Müügil oli nii kodumaistest aianditest kui Poolast pärit tulpe. "Rohkem ostetakse ikka lõikelilli, kuid viiakse ka potililli, näiteks priimulat ja roosi, eriti vanematele inimestele," lausus ta.

Ka tema tähelepanekute järgi on ostmine võrreldes eelmise aastaga vähenenud. Hinna üle virisevad Pille Laubholtsi meelest need mehed, kes ainult kord aastas lillepoodi satuvad. "Need, kes tihti lilli ostavad, ei pööra hinnale nii palju tähelepanu," ütles ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles