Soodsaima ravimi pakkumine saab apteekidele kohustuslikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.Foto on illustreeriv.
Ravimid.Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval jõustunud sotsiaalministri määrus paneb apteekrile kohustuse pakkuda kliendile toimeaine järgi väljakirjutatud retseptide puhul soodsaimat sobivat ravimit.


Väljastades kallima ravimi, peab apteeker retseptile märkima põhjuse. Seni kehtinud ravimite väljakirjutamise ja väljastamise korra täpsustamine suurendab soodsamate ravimite kättesaadavust apteekidest, teatas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja.

Samuti ei tohi määruse kohaselt apteekides kasutatav tarkvara sisaldada viiteid, linke ega reklaami, mis võiksid apteekrit parima professionaalse nõu andmisel mõjutada. Sarnane nõue on seni kehtinud vaid ravimite väljakirjutajate tarkvarale.

Teise sotsiaalministri määrusega said apteegid õiguse väljastada retseptiravimeid ka teistes Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriikides ning Šveitsis väljakirjutatud retseptide alusel.

Määrus täpsustab ka, et arstid võivad ravimeid välja kirjutades ravimipreparaadi tootjanime retseptile märkida ainult juhul, kui toimeaine, selle koguse ja ravimvormi poolest samasugune teine preparaat inimesele meditsiinilistel põhjustel ei sobi.

Muudel juhtudel peab arst ravimi välja kirjutama toimeaine järgi, mis võimaldaks apteekril soodsaimat sobivat ravimit pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles