Boolingumängijad jahtisid Tarvanpää karikaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakverlane Mehis Krigul näitas Tarvanpää Cupi eelvõistlustel oma veerestiili, pühapäevases finaalis krooniti ta karikavõitjaks.
Rakverlane Mehis Krigul näitas Tarvanpää Cupi eelvõistlustel oma veerestiili, pühapäevases finaalis krooniti ta karikavõitjaks. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Spordiklubi Rakvere Bowling korraldatud Tarvanpää Cupil tulid karikavõitjateks Mehis Krigul, Inara Ratnik, Brita Neito ja Toomas Eimla.

Läinud reedest pühapäevani üritasid Lääne-Virumaa boo­lingumängijad õdusas Rakvere boolingusaalis peetud järjekordsetel Tarvanpää karikavõistlustel lüüa oma seniseid tipptulemusi ning võita auhinnalisi kohti.

Meeste konkurentsis pääses 22 võistlejast vahevooru kaudu finaali kuus mängijat, kelle hulgas võttis napi eduga võidu Mehis Krigul. Teise koha sai Jaak Karu ning kolmanda Alari Alviste. Järgnesid Alar Kink, Janno Vilberg ja Sten Lume.

Harrastajaid linnas palju

Viieteistkümne naise seas võitis finaalheitluse järel kindlalt karika Inara Ratnik, teise koha sai Eli Vainlo ja kolmanda Triin Lekko. Esikuuikusse mahtusid veel neljandaks tulnud Maarika Kivi, viienda kohaga lõpetanud Eha Neito ja kuuenda koha saanud Annika Papstel.

Naisjuunioridest tuli karikavõitjaks Brita Neito, teise koha võttis Kristin Undrest. Meesjuunioride nelja osavõtja seas oli võidukas Toomas Eimla, teise koha sai Nils Etti ja kolmanda Indrek Papstel.

"Võistlus läks korda, kõik osalejad jäid rahule nii korralduse kui ka auhindadega," rõõmustas Tarvanpää Cupi üks korraldajaist Leho Aros.

Tema sõnul on boolingu­harrastajaid linnas hulganisti ning neid tuleb aina juurde. Seda näitab arvukas osalemine etappidena korraldatavas firmaliigas, kus tänavu võistlustules 36 võistkonda, igaühes kolm mängijat.

"Superfinaali peame selles liigas maikuu alguses, praegu on käsil neljas voor, kokku on etappe seitse," selgitas Aros.

Ootamatuse efekt paelub

"Huvitav ala, seda saab mängida elu lõpuni," kiitis üheksa aastat tagasi boolingut mängima hakanud Monika Kalvik Tarvanpää Cupi eelvõistluse lõppedes oma valikut.

"Paelub ootamatuse efekt, sest võistlusrajal kuuli teele saates ei tea kunagi ette, mis tuleb: on see täistabamus või jääb mõni kurikas püsti. Palju sõltub enesetundest, päevad pole vennad. Heal päeval olen saanud oma tippmargiks 269 punkti," lisas karikavõistlustel lõpuks kaheksanda koha saanud Kalvik.

Leho Arose sõnul võivad huvilised tulla boolingusaali selle põneva spordialaga tutvuma, algõpetuse saab kohapeal ja tasuta, edasijõudnute grupi tarvis saab kohale kutsuda mõne kogenud treeneri.

"Maailmas ei ole kedagi, kes poleks seda mängu selgeks õppinud," julgustas Aros boolingut proovima tulema. "Aasta-kahe pärast, kui harjutatakse keskeltläbi kaks-kolm korda nädalas, võib igaüks juba tulemusi ootama hakata."

Leho Aros mängib boolingut ise seitsmendat aastat ning läheb sel suvel jaanipäeva paiku Austriasse seenioride Euroopa meistrivõistlustele kätt proovima. Varem on Eesti mehed seal medaleid võitnud.

Aprillikuus peetakse Rakvere kuue heas korras rajaga boolingusaalis aga Lääne-Virumaa lahtised meistrivõistlused.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles