Sõmeru vallas põles bussiootepaviljon

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud Raudlepa bussiootepaviljon.
Põlenud Raudlepa bussiootepaviljon. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Sõmeru vallavõimud ei nõustu päästeteenistuse arvamusega, et laupäeva hommikul põlenud Raud­lepa bussiootepaviljoni ei süüdatud.


Ida-Eesti päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor Alar Tetting ütles, et tulekahju on alguse saanud hoone seest ja süütamist ei saa bus­siootepaviljoni põlengu põhjuseks pidada. Juhtivinspektori hinnangul on tegemist pigem hooletusega lahtise tule kasutamisel.

Kahel korral sündmuskohal käinud Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev ei ole päästeteenistuse spetsialisti arvamusega nõus. Vassiljevi väitel oleks ta päästeteenistusega nõus, kui põleng oleks alguse saanud prügikasti visatud suitsukonist. Aga prügikast ei olnud vallajuhi andmetel seal, kust tuli alguse sai.

Vassiljevi sõnul on ta rääkinud muinsuskaitse esindajatega ja riikliku kaitse all see ehitis ei olnud. Küll aga on Raudlepa bussiootepaviljon üks vähestest ja ilusamatest kuuekümnendatest alles jäänud rajatistest.

Bussiootepaviljon kuulub maanteeametile ja on antud hooldada vallale. Vallavanema sõnul vestles ta Ida regionaalse maanteeameti esindajaga ja lähitulevikus otsustatakse, kas bussiootepaviljon taastatakse või ehitatakse uus. Küll lubas regionaalse maanteeameti esindaja teha põlengu kohta politseile avalduse.

Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et politseile ei ole bussiootepaviljoni põlenguga seoses avaldust veel tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles