Lang soovib viia riigikontrolli ja õiguskantsleri kontori Jõhvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Rein lang.
Riigikogu liige Rein lang. Foto: Liis Treimann.

Justiitsminister Rein Langi sõnul võiks õiguskantsleri ja riigikontrolöri ümber asustada Ida-Virumaale, et niimoodi selle maakonna arengut soodustada ning seda tugevamalt ülejäänud Eestiga siduda, kirjutab Postimees.

Lang väljendas seda mõtet siseminister Marko Pomerantsile saadetud kirjas. Nimelt tegeleb valitsus juba üle aasta Ida-Virumaa tegevuskava koostamisega, mille eesmärk ongi maakonna arendamine ja ülejäänud riigiga tihedamalt sidumine. Nüüd esitavadki kõik ministeeriumid siseministeeriumile oma plaanid, mida nende haldusalas teha võiks.

Riigikontrolli arvamus Ida-Virumaale kolimise osas oli väga kriitiline, õiguskantsler Indrek Teder aga keeldus teemat üldse kommenteerimast. Regionaalminister Siim Kiisler lausus, et riigiasutusi peaks Ida-Virumaal rohkem olema, ent milliseid, tuleb veel arutada, kirjutab Postimees.

Küll on Ida-Virumaale aga olemasolevate asutuste ärakolimisest lihtsam rajada neid riigiasutusi ja nende allüksuseid, mis luuakse nullist. Regionaalminister tõi näiteks ühe oma uitmõtte, et politsei uus, kiiruskaameratrahvide menetlemisega tegelema hakkav allüksus võiks asuda Ida-Virumaal.

Ida-Viru maavanem Riho Breivel kurtis Postimehele, et seni on riik oma kohalolu maakonnas pigem vähendanud kui suurendanud, mistõttu mõte maakonda midagi juurde tuua meeldis talle.

Maavanem meenutas, kuidas kõigest mõne aasta eest võitles ta asjatult Langi kava vastu viia ringkonnakohus Ida-Virumaalt Tartusse. Endise piirivalvurina oli Breivelil kahju ka Narva-Jõesuu piirivalve õppekeskuse sulgemise pärast.

Samas tunnistas maavanem, et sobiva tööjõu leidmine võib Ida-Virumaal keeruliseks kujuneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles