Aavere hooldekodu ootab omanikku

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavere hooldekodu hoonetekompleksi kuuluvad lisaks peamajale ka päevakeskus ning kaks korterelamut, millele on vaja uus haldaja leida, et majad laokile ei jääks.
Aavere hooldekodu hoonetekompleksi kuuluvad lisaks peamajale ka päevakeskus ning kaks korterelamut, millele on vaja uus haldaja leida, et majad laokile ei jääks. Foto: Arvet Mägi

Samaaegselt sotsiaalministriga Aavere hooldekodu sulgemise pärast kohut käies üritab Väike-Maarja vallavalitsus hoida end kursis ka hooldekodu likvideerimisega seonduvaga.

Eile said Väike-Maarjas kokku sealse vallavalitsuse ja ASi Hoolekandeteenused esindajad, et ühise laua taga arutada, mis saab pärast Aavere hooldekodu sulgemist sealsest hoonekompleksist.

Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamme hin­nangul oleks vaja tervikuna läheneda kogu hoone­komplek­sile, kuhu kuuluvad hooldekodu peahoone, päevakeskus ja kaks korterelamut.

ERKAS aitab

ASi Hoolekandeteenused Põhja-Eesti piirkonna juht Liina Lanno aga arvas, et terviklahendus ei pruugi antud juhul kõige parem olla. "Kohalik kogukond on ilmselt huvitatud hooldekodu päevakeskusest, kus nad saavad nüüdki koos käia ja saunamõnusid nautida," sõnas Lanno ja lisas, et võib-olla on mõistlik, kui lahendused leitakse eraldi nii päevakeskuse, korterite kui peahoone jaoks.

Kõige suurem mure on ühe korterelamuga, mis on praktiliselt tühjaks jäänud. ASi Hoolekandeteenused kinnisvarajuht Kert Kaljula tõdes, et praegu seda maja küll minimaalselt köetakse, kuid järgmisel kütteperioodil ilmselt enam mitte. "Iga lahendus on teretulnud," lausus Kaljula.

AS Hoolekandeteenused on löönud käed Eesti Regionaalse ja Kohaliku Arengu Sihtasutusega (ERKAS), mis peaks otsima ostjaid ja aitama genereerida ideid kõigile hooldekodudele, mis lisaks Aave­rele lähiajal suletakse.

Müük ühe krooniga?

Kert Kaljula sõnul on üks ettevõtja Aavere suhtes pinda siiski pisut kombanud. "Et arendada tootmist päevakeskuse hoones," täpsustas ta.

Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm ütles, et vallast Aavere hooldekodu hoonete ostjaid ei ole, ehkki kortereid on AS Hoolekandeteenused vallale müüa pakkunud. "Meie võime korterid küll vastu võtta, kui need üle antakse, aga ostmiseks pole me valmis," kinnitas Tamm.

Jüri Roos täpsustas, et Aavere puhul ei pruugi lõplik müügihind kõrgustesse küündida. "Müük võib toimuda ka ühe krooniga," märkis ta. Praegu on AS Hoolekandeteenused pakkunud kortereid vallale 50 000kroonise hinnaga.

"Meie esimene huvi on loomulikult müüa," ei salanud Kert Kaljula Hoolekandeteenuste seisukohta. "Aga kindlasti ei hakka me midagi valla selja taga tegema ja on igal juhul parem, kui vald protsessis kaasa saab rääkida," lisas ta.

Aavere kortermajadega on aega maksimaalselt järgmise sügiseni, sest talvel võivad kütmata tühjad majad kiiresti lagunema hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles