Naastrehvide kasutusaeg pikeneb aprilli lõpuni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning politsei ja maanteeamet otsustasid talvise ilma jätkumise tõttu pikendada naastrehvide kasutamise aega aprilli lõpuni.


Jaanuari alguses hakkas kehtima majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus, mille järgi võib sõidukitel kasutada naastrehve 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini, teatas maanteeameti pressiesindaja BNS-ile.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane sõnul käib päike küll kõrgelt ja kevadine pööripäev on ukse ees, kuid arvestades tänavust talve pole talverehvide vahetamisega suverehvide vastu mõistlik kiirustada. Tema sõnul võivad põhimaanteede teeolud päikeselistel päevadel tunduda juba päris suvised, kuid läbikülmunud pinnase tõttu ei võta libeduse teke ilma jahenemise korral kuigi palju aega.

"Samuti võib jääkate kõrvalteedel ja -tänavatel püsida veel mõnda aega," märkis Vane.

Politsei- ja piirivalveameti komissar Riho Tänak kinnitas, et politsei ei hakka mingil juhul naastrehvide eest karistusi määrama enne maikuud, kui teeolud on muutunud ööpäevaringselt suvisteks.

Eestis on talverehvidega sõitmine kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Naastudeta talverehvide ehk lamellrehvidega võib Eestis sõita aastaringselt.

Talverehvide kasutamine on seaduses sätestatud ajavahemikul kohustuslik kuni üheksa istekohaga sõiduautodel, kuni 3,5-tonnise registrimassiga veoautodel ja 0,75-3,5-tonnise registrimassiga haagistel.

Talverehve valides tuleb silmas pidada, et rehvimustri jääksügavus oleks vähemalt kolm millimeetrit.

Naastrehvidega sõitmisel peavad need olema kõigil ratastel. Rehvi purunemise korral võib kasutada varurattana harilikku rehvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles