Kahel noorukil lasub kahtlus 17 auto ärandamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Viru maakohus võttis möödunud reedel prokuröri taotlusel vahi alla kaks noormeest, kes kahtlustuse järgi olid seotud kokku 17 sõiduki ärandamise ja omavolilise kasutamisega.  Politsei on välja selgitanud, et ka paar nädalat tagasi toimunud vanemate Volkswagenite vargused on just nende poiste kätetöö.


Politsei kahtlustab 18-aastast noormeest 17 sõiduauto ärandamises ja omavolilises kasutamises, 16-aastane nooruk lõi aga kaasa 15 auto varguses ja hilisemas kasutamises.

Noorukid tegutsesid esialgse kahtlustuse kohaselt alates möödunud aasta novembrist. "Vahepeal olid nad kinni peetud ja tõkendiks oli valitud elukohast lahkumise keeld, kuid see ei takistanud neid uusi kuritegusid toime panemast," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Noormehed ärandasid autosid Tartust, Püssist, Kiviõlist, Aserist ja Kohtla-Järvelt. Nad võtsid sõiduauto, sõitsid sellega ringi ja seejärel hülgasid selle.

Prokuröri abi Natalja Firsova sõnul valisid noorukid välja sõidukid, mis olid vanemad ja mida oli seetõttu ka kergem käivitada, samuti puudus varastatatud autodel signalisatsioon.

Jõhvi kriminaaltalituse juhi Andrus Golbergi sõnul teavitas politsei märtsi alguses avalikkust sagenenud ärandamistest Ida-Virumaal, mis viitasid sarnasele käekirjale. Nimelt olid kurjategijad valinud ärandamise objektideks vanemad sõiduautod ja sageli just Volkswagen Passatid.

"Kuna enamikel ärandatud sõidukitest puudus signalisatsioon, siis ei valmistanud sissemurdmine kurikaeltele erilisi raskusi," ütles Goldberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles