Näpil avati renoveeritud lasketiir

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgu saavad renoveeritud lasketiirus täpsust proovida kaitseliidu ja politsei esindajad.
Esialgu saavad renoveeritud lasketiirus täpsust proovida kaitseliidu ja politsei esindajad. Foto: Kaitseliit

25. veebruaril avasid kaitseliidu ja politsei esindajad ning maavanem Näpil KEK Invest ASi hoones lasketiiru ning võtsid kohapeal ka laskeoskustes mõõtu.


Renoveeritud lasketiiru taasavamise puhul korraldati kaitseliidule omaselt avamisele tulnute vahel ka laskevõistlus, kus osalejad pidid tunnistama jahimeeste esindaja Riho Reinbergi paremust.


"Ma olen vana spordipoiss, olen laskmisega varem tegelenud," selgitas oma võitu kaitseliitlaste ning politseinike üle Reinberg.

Kunagi hästi toiminud lasketiiru taasavas pärast 30aastast vaheaega avalasuga KEK Investi juhatuse liige Ago Koldits, kel enda sõnul mingit sidet laskespordiga pole, kuid kes on seda meelt, et näiteks Rakveres laskmisega tegelevatele inimestele on Näpil taatatud tiir väga vajalik.

"Kus noored kaitseliitlased siis ikka laskmist õpivad," ütles Koldits ning lisas, et eelkõige saigi tiiru renoveerimine teoks tänu asjast huvitatud osapooltele, eelkõige kaitseliidule ning jahimeeste seltsile.

Kaitseliidu Viru maleva teabepealik Hannes Reinomägi arvas, et kõigil soovijatel võiks olla võimalik Näpile tulla ja laskespordis kätt proovida. "Meil laskespordiga tegelemise kohta ju pole," on Reinomägi sõnul renoveeritud lasketiir hädavajalik.

Reinomägi iseloomustas Näpi lasketiiru kui tänapäevast, sooja ning mõnusat laskepaika.

"Algväljaõppeks ja püstolilaskmiseks on kõik võimalused olemas," ütles Reinomägi.

Tavakülastajatele alles käivitamise faasis lasketiir veel avatud ei ole.

"Esimesed võistlused on nagu reklaamikampaania, leidmaks huvilisi ja osapooli, kes oleksid nõus tiiru kasutamist finantseerima," rääkis Reinomägi ning selgitas, et praegu otsitakse tiirule haldajat, kes kohapeal tööd korraldama hakkaks.

"Meie oleme ruumid renoveerinud ning kindlustame, et kõik vajalik tiiru toimimiseks oleks olemas ja korras," selgitas Ago Koldits KEK Investi ülesandeid tiiru töös.

Taasavatud lasketiirus on plaanis korraldada 31. märtsil järjekordne tiiru tutvustav võistlus, kuhu on oodatud neljaliikmeliste võistkondadega osalema politsei, kaitseliit ja ettevõtted.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles