Miljonid õpilased lahendavad reedel matemaatikaülesandeid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Reedel, 19. märtsil kell 8 antakse 365-s Eesti koolis stardipauk 15. Känguru matemaatikavõistlusele, kus osaleb 13 800 Eesti õpilast.


Võistlust korraldatakse 45 riigis ja kokku osaleb sellel üle viie miljoni inimese.

Võistluseks on registreerunud nii neid koole, kus osaleb sadu õpilasi, kui ka neid, kus oma võimeid soovib proovile panna vaid mõni osaleja.

Võistluse peakorraldaja Raili Vildi sõnul on Känguru võistlus maailma matemaatikavõistlusest kõige populaarsem, sest ülesanded on põnevad ja mängulised ning panevad proovile õpilaste loogilise mõtlemise.

Känguru võistluse eesmärk ei ole võrrelda eri maade õpilaste tulemusi, vaid populariseerida matemaatikat, pakkudes lahendamiseks ülesandeid, kus peale teadmiste on olulised just nutikus ja loovus.

Matemaatikaolümpiaadist erinevalt on ülesanded valikvastustega ning ei hinnata lahenduskäiku.

Võistlus toimub koolides, lahendamiseks on aega 1 tund ja 15 minutit. Võistlus on individuaalne ning toimub neljas vanuserühmas: III-IV, V-VI. VII-VIII ja IX-X klass.

Aprilli teisel poolel valmib üleriigiline kokkuvõte. Võistluse parimaid ootavad auhinnad.

Känguru võistlus on alguse saanud Austraaliast. 1991. aastal hakati võistlust korraldama ka Prantsusmaal, algatajamaa auks nimetati võistlus Känguruks.

Eestis korraldavad Känguru matemaatikavõistlust Tartu Ülikooli teaduskool ja Eesti Matemaatika Selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles