Linnaelanikke kutsutakse võistlema linnuvaatluses

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinikael-pardid Rakveres.
Sinikael-pardid Rakveres. Foto: Eva Klaas

Märtsi viimasel pühapäeval toimub igakevadine linnadevaheline linnuvõistlus, mida korraldab Eesti Ornitoloogiaühing koostöös Läänemaa linnuklubiga.

Ornitoloogiaühing ootab võistlusest osa võtma kõiki linnuhuvilisi. Selleks tuleb vaid moodustada 2-5 liikmeline võistkond ning 28. märtsil mõnes linnas linnuretkele minna. Linde tuleb jälgida varahommikul kella viiest kella üheni päeval.

Ettevõtmise eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu linnakeskkonna linnurikkusele ning algavale rändlindude saabumisele. Möödunud kevadel vaadeldi linnades kokku 94 linnuliiki, aasta varem registreeriti linnades koguni 104 liiki sulelisi.

Oma võistlustulemused palub ornitoloogiaühing edastada e-postiga: tarvo.valker@gmail.com juba samal päeval ehk siis 28. märtsil kella 16ks. Lisaks kohatud linnuliikidele tuleb kirja panna ka vaatlejate nimed ja linn, kus tiivulisi loendati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles