Simuna Ivaxi meeskonna võiduseeria katkes

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Meeskond nimega Raha24.ee/MHV Consult lõpetas HAT-Auto Lääne-Virumaa meeste korvpalli meistriliigas Simuna Ivaxi ülipika võiduseeria, alistades mullu jaanuarist kaotuseta püsinud ja 29 ametlikku kohtumist järjest võitnud võistkonna 83:78.


Üheksa mängijaga Simunas käinud "rahamehed" kaotasid küll avapoolaja 38:44, kuid suutsid võõrustajad üle mängida teisel poolajal.



Seda hoolimata asjaolust, et Ivax suutis mängu ajal oma ridu täiendada: lahtiviskeks oli neil kohal kuus mängijat, kolm protokolli kantud mängumeest jõudsid pärale teiseks poolajaks.



Ivaxi mängumasin jäi seisma teise poolaja alguses, kui viie minutiga visati vaid kaks punkti kü­laliste 16 vastu. Avapoolajal nul­li­le jäänud Ergo Tambik viskas Raha24.ee/MHV Consulti ka­suks sel perioodil kaheksa punkti.



Viimasel veerandil sai käe valgeks ka Ivaxi liider Sven Pugo­nen, kuid tema korvidele oli rakverlastel vastus taas Ergo Tam­biku täpsete visete näol: Tambik tegi veerandaja keskel oma järjekordse kaheksapunktilise spurdi. Kohtumise lõpuni jäi kolm minutit, külalised juhtisid iseendagi suureks üllatuseks 75:70.



Järgnes paar õnnestunud rün­nakut Ivaxilt, külaliste Ander Engaste teenis lisaks veel ebasportliku vea ja väljakuperemehed pääsesid juhtima 78:75. "Ra­hamehed" kasutasid minutilist vaheaega ja mängupilt muutus taas. Ivax ei teeninud enam punktigi.



Meistriliiga põhiturniiril kindlustas Ivax 17 võidu ja ühe kaotusega kindla võidu. Lootust teise mees­konnana otse poolfinaali pääseda pole kaotanud Väike-Maarja ReinPaul ja Tamsalu Los Toros/Agrovarustus, kel võrdselt 13 võitu ja neli kaotust.



Järgnevad RSK sPORT­KUNDA/Hulja (11 võitu, 6 kaotust), RLV Massive (8-9), viimasena veerandfinaali pääsenud Rakvere ViKe (7-11), Raha24.ee/MHV Consult (6-11), Vinni Tammed ja Haljala/Vaala keskus (mõlemal 4-13) ning ETR-Builder/Hulja/KÜG (3-14).



HAT-Auto Lääne-Viru korvpallimeistrivõistluste esiliigas kindlustas endale esikoha ja ühes sellega koha tulevaks hooajaks meistriliigasse Rakvere spordikool/Tarvas, kes alistas võõral väljakul Simuna Artistoni 94:66.



Teises liigas on samuti võitja selgunud - selleks on Määri küla. Kindel on ka hõbemedaliomaniku saatus: medal kuulub Rakvere spordikeskuse tiimile. Kaks paremat saavad õiguse liituda järgmisel hooajal esiliigaga.



Põnev on heitlus kolmandale kohale, sest lootus on säilinud nii GK Ehitus/Seesam Kindlustusel, Tamsalu Los Toros II võistkonnal kui ka Kunda ühisgümnaasiumil.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles