Sõidukijuhid rikuvad töö- ja puhkeaja nõudeid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pööras tähelepanu eelkõige veoautodele.
Politsei pööras tähelepanu eelkõige veoautodele. Foto: Tairo Lutter

Ajavahemikul 8.-14. märtsini kontrollis politsei Virumaal 244 veokit, enamik õiguserikkumisi oli seotud töö- ja puhkeajaga.


Politsei kontrollis veokite tehnilist olukorda, koorma kaalu, paigutust ja kinnitamist. Samuti kontrolliti juhte, nende töö- ja puhkeaja kasutamist.



Politsei tuvastas Virumaal 34 õiguserikkumist, millest enamik oli seotud töö- ja puhkeajaga. Lisaks saadi kätte 14 tehnilise rikkega sõidukit, neist kolmel keelati edasi sõita.



Ida prefektuuri pressiesindaja Karis Niisuke ütles, et Lääne- ja Ida-Virumaa kohta eraldi arvestust ei peetud.



"Osa juhte üritavad majanduslikult rasketel aegadel kõrvale hiilida töö- ja puhkeaja nõuetest. Selline käitumine aga tekitab ühelt poolt ebaausat konkurentsi, ning mis veelgi olulisem - üleväsinud juht ei suuda reageerida võimalikule ohule õigel ajal," ütles Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.



"Näiteks võib tuua eelmise aasta juh­tumi ASi Sebe bussijuhiga, kes oli ettenähtust kauem roolis. Niisuguse käitumisega pani ta ohtu nii iseenda kui ka reisijad ning selline tegevus on lubamatu," lisas Alvar Ottokar.



Politsei jätkab ka edaspidi suurte sõidukite kontrollimist ning seda mitte ainult Virumaal, vaid kogu riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles