Virumaal sagenevad kütusevargused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Politsei saab Virumaal üha sagedamini teateid peamiselt öistest kütusevargustest, kus kütus sõiduki paagist välja imetakse.


Varguste ohvriks langevad ühtviisi nii veokite kui sõiduautode omanikud.



Märtsi jooksul on Virumaal registreeritud kokku 17 juhtumit, neist kaheksa Jõhvi, viis Narva ning neli Rakvere politseijaoskonna teeninduspiirkonnas, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Nii näiteks pöördus läinud esmaspäeva öösel Kohtla-Järvel politseipatrulli poole inimene, kes andis teada Kalevi tänaval kortermaja juures toimetavatest kahtlastest isikutest.

Pressiesindaja märkis, et kuna viimasel ajal on piirkonnas toimunud palju ärandamisi ja kütusevargusi, sõitsid politseinikud kiiresti viidatud kohta.

Patrull pidas sündmuskohal kinni 21aastase Vitali ja 22aastase Pjotri.

Kui politseinikud küsisid noormeestelt, kas nad varastasid kütust, vastasid viimased jaatavalt, põhjendades seda raskete aegadega.

Sündmuskohalt leidsid politseinikud kanistri ja vooliku, millega vargad üritasid kütust veoki paagist välja imeda.

Jõhvi politseijaoskonna juht Urmas Sibrits tõi viimastest juhtumitest välja ka teisipäeva öösel Kohtla-Järvel Katse tänaval toimunud vargused, kus maja juurde pargitud sõiduauto Volkswagen Passat kütusepaagist varastati 70 liitrit kütust.

Samal ööl ja samas kohas varastati sõiduauto BMW kütusepaagist 86 liitrit diislikütust.

17. märtsi öösel vastu 18. märtsi varastati aga Kohtla-Järvel Järveküla tee parklas veoautost 400 liitrit diislikütust ja lõhuti kaks ukselukku.

"Kuna enamik kütusevargustest pannakse toime öösiti, siis soovitab politsei võimalusel tankida sõiduk hommikul või vahetult enne teele asumist," lausus Sibrits.

"Samuti ei tohiks jätta tangitud sõidukit ööseks järelvalveta parklasse. Kui pargite aga tänavale, siis jälgige, et antud tänavalõik oleks hästi valgustatud, sõidukile paigaldatud signalisatsioon ning kütusepaagi kork lukustatav."

Samuti soovitas ta paigaldada sõiduki kütusepaagi suudmesse spetsiaalse filtri või sõela, et muuta kütuse väljaimemine raskemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles