Muuga lapsed veetsid terve öö raamatukogus

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukoguöö Muuga raamatukogus. Lauamängude mängimine võlus ka täiskasvanuid.
Raamatukoguöö Muuga raamatukogus. Lauamängude mängimine võlus ka täiskasvanuid. Foto: Eva Klaas

Muuga kooli lapsed pidasid enne vaheaajale minekut raamatukoguööd, mis kestis õhtul kella kaheksast hommikul kella üheksani.

Koos kaaslastega öösel raamatukogus olla meeldis noortele väga, sest tunnid olid täis põnevat tegevust- sai vaadata filme, teha käpiknukuteatrit, mängida lauamänge ja palju muudki vahvat ette võtta.

Palju elevust tekitas võistkondlik plakatite valmistamine ning koos kommidega kaduma läinud lasteraamatu tegelase isahiire Huberti otsimine.

Erti meeldis 26-le 1.-8. klassi õpilasele see, et üleval sai olla nii kaua kui jaksu oli - kasvõi terve öö ning keegi ei sundinud magama minema.

Väikemad uinusid siiski veidi pärast keskööd, teised hommiku eel, mõned aga pidasid ürituse lõpuni vastu.

Muuga raamatukogu juhataja Maarika Lausvee sõnul oli ettevõtmine esmakordne ning idee selline üritus korraldada tuli lugedes soovitusi, mida põnevat võiks lugemisaasta puhul teha.

"Tundus, et ööraamatukogu on noorte jaoks atraktiivne ja sobib hästi ka lugemisaasta ideega hästi kokku," sõnas Lausvee.

Raamatukogu juhataja mõte, et raamatud ja lugemine on nii põnevad asjad, et neile võib natuke uneeaega pühendada küll, meeldis ka lastele.

Noored kuulasid meeleldi , kuidas neile loeti ning sirvisid ka ise raamatuid. Kõige põnevam aga nende meelest oli teha käpiknukuteatrit - seda muidugi nii, et raamatukogu juhtaja samal ajal "Okasroosikese" või "Tuhkatriinu" muinasjuttu ette luges.

Ürituse kordaminekule aitasid kaasa nii Muuga kool kui ka lapsevanemad.

Muuga kooli direktor Agnes Maasild ja mitmed õpetajad olid raamatukogus abiks, et ettevõtmine hästi sujuks.

Lapsevanemad olid noorte kodust ära olekuga nõus. Vanemate endi korraldada oli ka transport- mõnele emale ja isale tähendas see kümnekilomeetrist autosõitu nii reede õhtul kui laupäeva hommikul, seda ikka selleks, et laps toredast üritusest osa saaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles