Soomlased teevad Eestisse kaks miljonit käiku aastas, aga vaid väike osa neist satub väljapoole Tallinna, arutles Lille ja oli kindel, et peale kaubareisil töötute on küllalt neid, kes huvituksid eestipärasest.
Soomlased on ammu taibanud, et pakkuda tasub eelkõige rahvuslikku. Näiteks tõi Lille 260 elanikuga Kuhmo küla kaugel Vene piiri ääres, kuhu sõidetakse sadade kilomeetrite tagant rönttöseid sööma.
Rönttönen, rukkijahukakk, mille sees pohlamoosiga maitsvamaks värvitud kevadiselt sinistest kartulitest puder, oli omaaegne näljatoit. Me pole kunagi nii vaesed olnud, et oleksime pidanud rönttöseid sööma, on olnud uhke mõnegi soomlase esivanem, kelle järglased nüüd pirukatega ilma teevad.
Kus on teie rönttöset? päris Lille. Tuleb avastada need väikesed asjad, mis on eksootilised teistele. Ja rääkis, kuidas tema koos kaaslastega seisis Käsmus kolm tundi rukkirääku kuulates ja lindistades seda Soome raadio jaoks.
Kohalikud ei osanud soomlaste vaimustust jagada. Nagu soomlast ei üllata sealne kivikülv, sest neil on selline pirupelto iga maja taga.
Kui Savos on kalakukkot ja Hauko uhkustab Wuolijoe nimega, siis eestlastel on kõvad sepad ja Tammsaare, kelle teostest jätkub ainet paljudele turismitaludele, arvas estofiil Eva Lille.
Mõelda võiks sellelegi, et külastaja saaks kaasa osta Mari voki kedrust või Pearu piitsa, lisaks tõhus talusöök.
Ka võiks Virumaa kaunid mõisad täita kõrgetasemeliste kontsertidega, kuhu tuua kultuurihuvilisi turiste.