Viru-Nigula vald valis prügivedajaks Ragn-Sellsi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu. Foto on illustreeriv.
Prügivedu. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits.

Kui varem tellis Viru- Nigula vald prügiveoteenust ettevõttelt Veolia, siis 1. märtsist veab seal olmejäätmed ära aktsiaselts Ragn-Sells.


Vald on tellinud olmejäätmete äraveo Viru-Nigula alevikust ning Vasta ja Pada külast.

Viru-Nigula vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Marit Laast selgitas, et omavalitsus küsis mitmelt prügiveoteenust osutavalt ettevõttelt hinnapakkumist ning otsustas Ragn-Sellsi kasuks, sest nendelt saadu oli soodsaim.

Kuna Viru-Nigula vallas elab alla 1500 inimese, siis omavalitsus olmejäätmete veo konkurssi välja kuulutama ei pea ning elanikud võivad kasutada enda valitud ettevõtte teenuseid.

"Oleme tellinud olmejäätmete äraveo nendesse piirkondadesse, kus asustustihedus on suurem ning kus asuvad ettevõtted ja korrusmajad," selgitas Laast.
Laast sõnas, et korrusmaja elanikel on kohustus tasuda valla tellitud jäätmeveo eest, nemad panevad oma prügi üldistesse suurtesse konteineritesse.

"Seni tuli maksta 18 krooni inimese kohta, 1. maist see summa tõuseb 25 kroonile," ütles Marit Laast, kelle sõnul on tasu püsinud samal tasemel väga kaua ning vald on jäätmete äraviimist doteerinud umbes 100 000 krooniga aastas.

Kuigi eramajade elanikud võivad jäätmeveo ise tellida, on Viru-Nigula aleviku ning Vasta ja Pada külade elanikel võimalik sõlmida leping ka vallaga ühiste prügikonteinerite kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles