Paisuomanikud peavad hoolitsema suurvee ohutu läbipääsu eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda jõgi kevadel.
Kunda jõgi kevadel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Koos kevadega kaasneva suurveega tuletab keskkonnaamet paisu omanikele või paisu valdajatele meelde, et suurvesi tuleb paisust ohutult läbi lasta. Sellest tulenevalt tuleb olla valvas ning tegutseda vastavalt tekkinud olukorrale.


Tänavune talv on olnud erakordselt lumerohke, mistõttu toob see endaga kaasa ka keskmisest suurema kevadise suurvee. Suurveega võivad puruneda paisud ja tekkida kahju nii keskkonnale kui ka inimeste varale ja tervisele.

Veeseaduse kohaselt peavad kõik paisu omanikud või valdajad tagama paisu ohutuse. Muu hulgas tähendab ohutuse tagamine ka seda, et paisust ülalpool ei tekiks lubatust suuremat veetõusu ega muid riske, mis võivad endaga kaasa tuua paisu purunemise ning sellest tuleneva keskkonnakahju.

Iga paisu omanik või paisu valdaja on kohustatud korraldama paisu regulaarse ülevaatuse ning koristama paisu ette koguneva jää ja prahi, et see ei ummistaks liigveelaset ega põhjustaks ülaveetaseme lubatust suuremat tõusu. Keskkonnakahju ohust tuleb teavitada keskkonnaametit.

Keskkonnaamet kutsub kõiki paisu omanikke ja valdajaid ning ka tähelepanelikke kaaskodanikke koostööle võimaliku kahju ärahoidmiseks ja tekkiva kahju minimeerimiseks.

Samuti palub keskkonnaamet ennetavalt kõikidel paisu omanikel või paisu valdajatel võtta ühendust keskkonnaametiga võimalike ennetavate meetmete rakendamiseks ning vajalike kooskõlastuste saamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles