Suvel suureneb Vihula vallas tuntavalt korravalvurite vägi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Urmas Laht (vasakul) ja siseminister Ain Seppik arutavad, kuidas suvitajate turvalisust kindlustada.Et suvel kasvab suvituspiirkondades kuritegevus, lubas siseminister saata appi korda hoidma märulipolitsei patrullid ja politseiakadeemia kadetid Vihula valda praktikale.

Neljapäeval Lääne-Virumaad külastanud siseministri Ain Seppiku sõnul hakkavad neli kuni viis märulipolitseinikku tegema reede- ja laupäevaõhtuti reide maakonna suvituspiirkondades.

Kuritegevus võetakse kontrolli alla

Esmaspäevast alustab Vihula vallas tööd abipolitseinik.

Abipolitseinik Ralf Taal, kes töötas samal ametikohal 1994.-1998. aastal, ütles, et tema tööle asumine kergendab Vihula konstaabli tööd ja kindlustab natukenegi rohkem vallas korda. “Olen varem vallas politseinikuna töötanud ja tean öelda, et suveperioodidel on siin eriti raske korda kaitsta, sest seoses suvitajatega suureneb vallas rahvaarv ja sama teevad kuriteod,” lausus Taal.

Riigikogu ja Vihula vallavolikogu liige Urmas Laht ütles, et Võsul suureneb rahvaarv suvel ligikaudu kümme korda, mis tähendab, et nädalavahetustel liigub alevis umbes 20 000 inimest. “Sellise hulga juures on kaks politseinikku terve valla peale juba liiga vähe,” tähendas Laht.

Seetõttu lubas siseminister Ain Seppik murede lahendamisele kaasa aidata. “Pealegi pole märulipolitsei ainult pealinna jaoks mõeldud, mida näitas seegi, et nad aitasid hiljuti Tartus tudengipäevadel korda hoida,” märkis Seppik.

Ka peab siseminister Vihula valda sobivaks praktikakohaks politseiakadeemia kadettidele. “Kadettidele on pealinna tänavad praktikaks liiga karmid,” lausus Seppik, “kuid Võsul õpiks nad natukene konstaablitööd, suhtlevad kohalike elanikega, mis annab neile suure kogemustepagasi.”

Turistide vara kaitseb tasuline valve

Häda on turismiobjekte uudistavate inimeste vara kaitsmisega, eriti loodusradadel ja mõisate parkimisplatsidel.

Urmas Lahe sõnul varastati möödunud nädalal auto tühjaks turistidel, kes samal ajal uudistasid vaateplatvormil loodust ja nägid kaugelt isegi vargust oma silmaga pealt. “Turistid nägid oma silmaga vargust pealt, kuid nad ei saanud seda ära hoida,” sõnas Laht, “sest vaateplatvormilt autoni oli umbes poole tunni tee.”

Nimetatud vargusjuhtum kinnitas veelgi, et mõisate ja loodusobjektide parklates peab suvel olema valve, kes hoiaks turistide autodest vargad eemal.

Vihula vallavanem Enn Siska ütles, et tema toetab kõiki algatusi, mis on seotud Võsu kui turismi- ja suvituspiirkonna turvalisusega. “Vald soovib koostöös kohalike ettevõtjatega Võsu alevis tagada reede hommikust kuni pühapäeva hommikuni järjepideva kontrolli tänavatel,” tähendas Siska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles