Parim noor raamatupidaja õpib Lääne-Virumaal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk eile toimunud raamatupidajate kutsevõistluselt Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis.
Hetk eile toimunud raamatupidajate kutsevõistluselt Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis. Foto: Arvet Mägi

Kolmapäeval Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis toimunud raamatupidajate kutsevõistluse võitis Mari Alvre Lääne-Viru rakenduskõrgkoolist.


"Tunded on pärast võistluse lõppu seinast seina - osad nutavad, osad naeravad," rääkis võistluse korralda Siiri Luts Lääne-Viru rakenduskõrgkoolist.



"Võistlusel osalemisel ongi oluline näha teisi ja nende taset, võrrelda seda enda omaga ning suhelda," lisas ta.

Teise koha sai Eret Sokk Hiiumaa ametikoolist ja kolmanda koha pälvis Kadi Prants Tallinna majanduskoolist.

Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis toimunud raamatupidajate kutsemeisterlikkuse võistlustel pandi proovile arvepidamist õppivate kutseõppurite võime erialale loominguliselt läheneda.

Võistluse korraldaja Siiri Lutsu sõnul on raamatupidamine küll kindlate reeglitega ala, kuid edukad on sel alal vaid need, kes suudavad süsteemsuse ühendada loomingulisusega.

"Raamatupidamine ei ole ainult korrutustabel, aga on muidugi tõsi, et me raamatupidajatena oleme me eeskirjadest kinni pidavad inimesed," lisas Luts.

Süsteemsust vajasid võistlusel osalenud kutseõppurid, lahendamaks Tallinna Tehnikaülikooli majandusarvestuse instituudi lektori Juta Tiku koostatud finantsraamatupidamise valdkonna võistlusülesanded.

Parimad raamatupidamist tundvad kutseõppurid said auhinnaks TTÜ majandusarvestuse instituudi professorite Lehte ja Jaan Alveri raamatu "Finantsarvestus".

Võistlusel osales 24 võistlejat üheksast erinevast koolist üle Eesti.

Raamatupidajate kutsemeisterlikkuse võistluse korraldas tänavu Lääne-Viru rakenduskõrgkool koostöös Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutuse Innovega.

Võistlusi rahastasid Euroopa Sotsiaalfond ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles