Rakvere turg vahetab kevadeks asukohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere linnavolikogu vaagis eilsel istungil mitut linna detailplaneeringut.

Volikogu muutis Laada ja Võidu, Laada põik ja Veski tänavaga piirneva maa-ala detailplaneeringut. Sellele alale peaks kolima turg.

Abilinnapea Peep Vassiljevi sõnul Oleg Gross sinna algselt planeeritud kaubanduskeskust esialgu ei ehita ja praegu takjaid kasvatava maatüki ära kasutamiseks tuleb planeeringut muuta.

“Seoses uue turuhoone ehitusega on Grossil kohustus järgmise aasta 1. märtsiks turuplats vabastada,” ütles Vassiljev. “Kesklinna projekti elluviimiseks tuleb turule uus koht leida.”

Turu juurde rajatakse ka parkla, tehakse korda Laada tn 39 maja ja selle tagune silikaathoone, kuhu peaks tulema turukontor. “Tervisekaitsenõuete järgi peab turumüüjatel seal olema ka kätepesuvõimalus,” lausus Vassiljev.

Planeeringu muudatuse järgi tuleb uuele turule liikluse hajutamiseks ka kolm juurdepääsuteed. Pärast turuaja lõppu peaks ala olema võimalik kasutada parklana.

Volikogu arutas samuti Tõusu tänav 13 detailplaneeringut, mida tutvustas autor Margit Mutso, kes näitas volinikele ka perspektiivvaateid tulevasest hoonest. Kohal oli ka kinnistu omanik Hanno Saaremets.

Linnavolikogu liikmed küsisid, kas ehitis peab kerkima nii Vallimäe nõlva lähedale. Neil oli ka kahtlusi, kas hoone ei peaks siiski asuma tänavale lähemal, nagu teised Tõusu tänava majad.

Detailplaneeringu juunis peetud avalikul arutelul avaldasid ümberkaudsed elanikud ja linna säästva arengu komisjon arvamust, et kavandatav seitsme meetri kõrgune hoone muudab linna panoraami ja see ehitatakse ebasobivasse kohta.

Linnavolikogu otsustas detailplaneeringut esialgu mitte kehtestada ja soovib järgmisel korral näha hoone eskiislahendust, mille järgi oleks kergem otsust teha.

Volikogu algatas ka Jaama pst 6 detailplaneeringu. “Seoses raudteejaama hoone kavandatava müügiga ei ole linna huvides ära müüa kogu 7913 ruutmeetri suurust kinnistut,” ütles Peep Vassiljev.

Detailplaneering peab jaotama maa-ala kolmeks, millest kaks osa jääks linna vajadusteks, kolmas aga läheks müüki koos raudteejaama hoonega.

Volikogu algatas detailplaneeringud seoses Rakvere Piima ja Rakvere Viljasalve tootmishoonete laiendamise kavadega Tiigi tn 3 ja Õli tn 7, samuti Eesti Energia uue alajaama rajamisega Kreutzwaldi tn 30/30-b.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles