Rakvere võõrustab Eesti ja maailma karatetippe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere spordihall.
Rakvere spordihall. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kahel järjestikusel nädalavahetusel võõrustab Rakvere linn paljude riikide karatetippe, sest siinses spordihallis peetakse karates Eesti meistrivõistlusi ning üks maailma karikasarja etapp.

Eeloleval laupäeval, 27. märtsil võisteldakse Eesti meistri tiitlile, võistluse korraldab Palermo spordiklubi (SK) koostöös Eesti Karate Föderatsiooniga.

Palermo SK peatreeneri Kert Karuse sõnul on sel jõuproovil suur kaal, sest selgub Eesti täiskasvanute ja noorte koondis Põhjamaade meistrivõistlusteks (MV).

"Et seekordsete Põhjamaade MV korraldamise kohustus lasub Eestil, siis on Rakveres võistluse läbiviimine ühtlasi korraldajatele eelprooviks, et Tallinnas kõik hästi sujuks," rääkis Karus mitmele lisanüansile viidates.

Rakveres juba kolmandat aastat peetavatel Eesti MV-l võistlevad täiskasvanud medalitele, noortele ja kadettidele on kavas testvõistlus, mille tulemusel selguvad Põhjamaade MV-l osalevad Eesti karate koondislased.

Võistlus algab kell 11, finaalid peetakse kell 13. Tatamile on Karuse sõnul oodata Eesti selle ala tippe - võistlema tulevad mitmekordsed Eesti meistrid Lauri Mengel, Rufat Gemirov, Aleksander Maljuga, Kerttu Rahe, Vadim Kotševnikov.

Küll ei võistle Eesti tuntuim karateka, Palermo SK treener, endine maailmameister Marko Luhamaa, sest pääs Põhjamaade MV-le on juba lunastatud.

Rakvere karatekad seekord medalijahis ei osale, sest valmistutakse 11. aprillil Jõhvis toimuvateks Eesti täiskontaktse karate lahtisteks meistrivõistlusteks.

"Oleme selleks pikalt valmistunud ning seepärast lisariske ei võta. Tahame Jõhvis hästi esineda, Balti karikavõistlustelt tõime sel alal kuus medalit. Jõhvi läheme kümne sportlasega," selgitas Karus, kes on ka ise mitmekordne karate Eesti meistrivõistluste medalist.

Nädal hiljem, 3. ja 4. aprillil, on Rakvere esimese paigana Ees­tis karate maailma karikasarja ühe etapi - Jyoshinmon Karate-do 2010 - toimumiskohaks. Võist­luse korraldab SK Palermo koostöös Jyoshinmon Shorinryu Karate-do Eesti Föderatsiooniga.

Avamine on laupäeval kell 14, esimesel päeval võistlevad lapsed, kadetid ja juuniorid. Pühapäeval on võistlustules mehed ja naised, kavas on kumite (vabavõitlus), kata (võitlus kujutletava vastasega), tameshivari (lõhkumine), kata relvaga, meeskondlik kumite. Võistlused algavad kell 12, finaalid paar tundi hiljem. Rakvere klubi karatekatest asuvad starti kolm noort ja üks täiskasvanu.

Karuse sõnul on oodata Rakverre neil päevil üle 500 võistleja, suurüritust toetab Rakvere linnavalitsus. Kolmel eelneval suvel on Rakvere olnud rahvusvaheliste karate laagrite toimumise paigaks, need kogunemised on teeninud sportlaste poolt suurt tunnustust eelkõige suurepäraste treenimisvõimaluste ning hea korralduse pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles