Oleg Gross sulges oma esimese kaupluse uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere suurettevõtja Oleg Gross sulges nädala eest oma ühe esimestest poodidest, mis oli aluseks tema praegu hiiglaslikuks kasvanud kauplusteketile.

“Väga kurb tunne oli,” kirjeldas Gross oma meeleolusid, kui Killustiku pood uksed sulges. “Aga hoidsin seda lõpupoole lahti pigem emotsionaalsetel kui ärilistel kaalutlustel.”

Viimasel kuul moodustas väikese Killustiku kaupluse käive 0,4 protsenti kõikidest OG Elektra kaupluste käibest.

Praegu on Rakvere äärelinnas Killustiku tänavas asuv endine kauplusehoone müügis äripinnana, kuid see sobib ka elamuks. Gross rõhutas, et enne sulgemist tuli tal viia pood vastavusse euronormidega, et täita tunnustatud kaupluse nõue, samamoodi, nagu tuli teha ka kesklinnas asuva ning lammutamisele kuuluva Gea kauplusega. See kõik tähendas lisakulu.

Oleg Gross pani oma kaubandusimpeeriumile esimese alustala küll Raja putkas, kuid kohe seejärel, 2. juunil 1992. aastal avatud Killustiku kauplus oli sisuliselt firma aluseks, sest seal asusid pikka aega nii firma kontor kui ka ladu.

Killustiku kauplus sai rahva seas ruttu legendaarseks poena, kust saab odavat kaupa.

Oleg Gross ütles, et nüüd sai ta oma poodi sulgedes lausa sõimukõnesid. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles