Ravimiinfo abil leiab parima lahenduse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.Foto on illustreeriv.
Ravimid.Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Kui arst on kirjutanud patsiendile ravimi, on inimesel võimalus joosta kohe esimesse apteeki ja küsida sealt väljakirjutatut. Teine võimalus on rahulikult arvuti taha istuda ja uurida veebilehte www.raviminfo.ee.



Ravimiinfo eesmärk on olla patsientidele abiliseks ja arstidele töökeskkonnaks. Sellel leheküljel saab tutvuda ravimite hindadega kõikides apteekides üle Eesti, leida hinna ja omaduste poolest sobivaim ravim ning tutvuda nende väljakirjutamise tingimustega.

Välja on toodud süsteemiga ühinenud apteekide andmebaas. Näiteks on selles nimekirjas 17 Lääne-Virumaal asuvat apteeki (8 Rakveres, 3 Tapal, Põhjakeskuses, Kadrinas, Võsul, Sõmerul, Tamsalus ja Haljalas).

Kirjas on aadressid, telefoninumbrid ning apteekide kuuluvus - 12 neist kuulub Apotheka ja 5 Apteek 1 jaemüügiketti. Saab teada apteegi täpse asukoha kaardil, lahtiolekuajad ning müügil olevate ravimite nimetuste arvu.

Näiteks, kui ravimi nimetus vastavasse lahtrisse kirjutada, saab kohe teada, kas sellist ravimit on apteegis müügil ja millise hinnaga. Retseptiravimite kohta on olemas hinnad koos soodustustega. Meditsiinis teadlikumad saavad otsida ravimi toimeainete järgi.
Selles portaalis on võimalik välja arvutada ka patsiendi jaoks soodsaim ravimi väljaostmise võimalus.

Näiteks vererõhuravimi Mesar 20 mg 28 tabletti sisaldava karbi hind on enamikus apteekides 360 krooni ja 80 senti. 50% soodustushinna korral on ühe karbi väljaostuhinnaks 205 krooni ja 40 senti. Kui aga osta korraga rohkem ravimit, näiteks kaks karpi, siis on hind 521 krooni 60 senti ehk karbi saab natuke rohkem kui 260 krooni eest. Kuid kui osta veelgi suuremates kogustes ehk viis karpi, mis maksavad kokku 1600 krooni, tuleks karbi hind juba 321 krooni.

Veel üks näide käsimüügiravimi Ibumetin 200 kohta, mida müüakse kõigis apteekides 100 tabletti sisaldavates purkides. Apteek 1 apteekides maksab see praegu 44 krooni ja 80 senti ja Apotheka omades 53 krooni ja 80 senti. (Kadrina apteegis 43 krooni)

Sellelt veebilehelt leiab veelgi informatsiooni ravimite piirhindade, digiretseptide ja muu ravimeid puudutava kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles