Köögimööbli salongis võib kunsti nautida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Pae (vasakul) tutvustab Anne Nõgule uut salongi.
Lea Pae (vasakul) tutvustab Anne Nõgule uut salongi. Foto: Arvet Mägi

Laial tänaval ArtCafé vastas avab uksed uus köögimööblisalong, kus lisaks mööbli tellimisele saab näha ja osta ka kunstnike töid ning õppida näiteks trühvleid valmistama.


Rakveres aastaid köögimööbli projekteerimise ning müügiga tegelenud Lea Pae peab köö­gimööbli salongi avamist loo­giliseks jätkuks oma tööle.

"Mööbli projekteerimine on üsna isiklik prot­sess ning võ­tab tunde ae­ga," rääkis Pae ja lisas, et just klientide soo­vil on nüüd kolitud kaubanduskes­kusest omaette majja, kus on võimalik kliendiga mugavamalt koostööd teha.

Majaomanik Anne Nõgu on rahul, et talle kuuluvate Art Café ja Art Hotelli kõrvale tekib mööblisalong, mis samal ajal teeb koostööd ka kunstnikega nende tööde eksponeerimiseks.

"Pakkumisi on rohkem, kui me suudame vastu võtta," jääb Nõgu hinnangul kunsti eksponeerimiseks Art Café ruumidest väheks.

Ajalooliselt oli maja, kuhu salong tehtud on, kõrvalasuva hotelli teenijate maja. Renovee­ri­misel kasutati säästlikke mee­todeid ning samas püüti säilita­da vana ja seeläbi alal hoida hubast hõngu. "Renoveerimine on veel pooleli, kui sees lõpetame, tuleb ka fassaadi kallal tööd teha," ei kiirustata Lea Pae sõnutsi ehitustöödega.

Seepärast ei korraldata ka veel avamisüritust. "Oli mõte, et teeme kõik valmis ja siis kor­raldame," täpsustas Pae. Et aga maja renoveerimine on pi­ka­le veninud, siis otsustati salong tööks avada ja jõudumöö­da renoveerimistöödega jätkata.

Salongi tagakambris käivad tööd nn aktiivse töötoa loo­miseks, kus oleks võimalik teha kunsti- ja köögiteema­lisi huvikoolitusi. "Sushi, trühv­lid, taimetoit, lei­va­kooli­tused," loetles Lea Pae planeeritud köögiteemalisi koolitusi ning lisas, et kuna tegeletakse ka kunstiga, on plaanis korraldada veel keraamika, ehistöö ja muid kunstiga seonduvaid üritusi.

"Aeg lihtsalt soodustab mõt­lema," tekkis salongi idee Pae sõnul suuresti majandusli­kust olukorrast lähtuvalt. Ning kui Pae ja Nõgu omavahel mõt­teid vahetasid, tuligi välja, et köögimööbli ja kunsti koos esi­tamine on tegelikult väga loogiline jätk.

"Köök peab harmoneeruma kogu ülejäänud koduga ning selles elava perega," ütles Pae.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles