Lumerohke talve tõttu ähvardab üleujutusoht

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Uhtnas eelmisel aastal.
Üleujutus Uhtnas eelmisel aastal. Foto: Teet Suur

Lumerohke talve tõttu ähvardab paljusid kohti kevadine üleujutusoht ja seepärast kutsub päästeteenistus omavalitsusi üles tegema varakult ette­valmistusi võimalikele katsumustele vastu astumiseks.



Ida-Eesti päästekeskuse kriisireguleerimisbüroo peaspetsialisti Mikko Virkala sõnul on kohalikele omavalitsustele saadetud märgukiri, milles palutakse kaardistada üleujutusohuga alad.

Ka peab pääs­teteenistus vajalikuks, et omavalitsused kutsuksid kokku kriisikomisjoni.
Üleujutusohu kaardile tuleks kanda piirkonnad, kus suurvesi ohustab majapidamisi kõige rohkem. Omavalitsused peaksid kaaluma, kas üleujutuspiirkonda võivad jääda lasteaiad, koolid või toidukaup­lused. Samuti peab mõtlema, kuhu saaks hädaolukorda sattunud inimesed evakueerida.

Üleujutuste leevendamiseks ja ummistuste vältimiseks tu­leb kontrollida teetruupide, kuivenduskraavide ja kanalisat­sioonikaevude korrasolekut.

Päästeteenistus soovitab ini­mestel, kes elavad suurveeohuga aladel, toimetada väärtuslikumad asjad ja kergesti rikneda võivad toiduained kõr­gematele korrustele.

Võimaluse korral võiks ma­ja­pidamises olla veepump, et vajadusel kohe alustada hoonesse tunginud vee väljapumpamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles