Repliik: Kultuurijuht kui küsimärk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba teist korda viimase aasta jooksul pöördus Virumaa Teataja Rakvere linna kultuurijuhi Marika Verniku poole samalaadse küsimusega. Nimelt - miks ei toimu mõne üle-eestilise festivali kontserdid Rakveres. Näeme: tippfestivalid külastavad Narvat, Sillamäed, Jõhvit, Paidet, Viljandit. Aga Rakveret mitte.

Esimesel korral tundsime huvi Jazzkaare vastu. Vernik väitis, et festivalikorraldajad pole Rakvere poole pöördunudki. Korraldajad väitsid, et pöördusid küll, aga linn ei tundnud asja vastu huvi.

Eilsele VT arvamuskülje küsimusele OpeNBaroque kohta vastas Vernik: “Kahjuks ei saa ma vastata OpeNBaroque’i korraldajate eest, seda saavad teha ainult korraldajad ise.”

Kuidas mõista? Kas magav Rakvere kass ootab hiirte suhujooksmist ajal, mil ta kolleegid mujal kontakte loovad ja kontserte-festivale maakonnalinnadesse toovad. Äkki on Rakvere kultuurijuhi äraootavas suhtumises laiemaplaaniline vastus ka küsimusele, miks ehitatakse kontserdimaja Jõhvi, mitte aga Rakverre.

Homses VT-s võrdleb Rakvere ja Narva kultuurielu tuntud Virumaa tundja Ago Gaškov. Ja taas tekib Lääne-Viru pealinna kultuurielu juhtimise juurde paar küsimärki lisaks.

Äkki oleks Marika Vernikul aeg teavitada avalikkust oma senini arusaamatuks jäävast rollist, mis maksumaksja rahaga kinni makstud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles