Repliik: Kasiino kasvatab viioleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Astun paar korda aastas Tallinna Park hotelli Olympic kasiinosse. Mitte raha teenimiseks, vaid ajaviiteks. Kohvi või kokteili kõrvalt poetan krooniseid ühekäelise röövli pilusse, sikutan kangi. Või klõbistan pokkeriautomaadil, panuseks kroon. Mõnikord tuleb kümme krooni tagasi, teinekord ei tule. Mis sellest. Mängurõõm ja mõnetine adrenaliinikogus on olulisemad.

Nüüd üle poole aasta taas Olympicut väisates üllatusin. Peaaegu kõik masinad, kus sai krooniste panustega mängida, on ära korjatud. Küll aga jätkub neid, kuhu pista viiekümnene, sajane või viiesajane paberraha. Lisaks on võimalik lunastada enesele uue süsteemi mängukaart, sellele hulk raha peale kanda ja siis mängida. Lahked näitsikud seletasid: kõik on kliendi hüvanguks, selleks, et kuluks vähem aega metallraha masinapilusse toppimiseks. Kannad näiteks tuhat krooni mängukaardile ja anna minna.

Mida järeldada? Mina järeldan, et kasiino pole enam huvitatud väikeste panustega pühapäevamängijast, sellest, kes ühekrooniseid pilusse pistab. Kasiinondus on pannud põhirõhu suurte panustega mängijatele ja teeb kõik selleks, et väikeste panustega ei mängitaks ega lahkutaks automaadi juurest enne kui raha otsas. Seega - kasiinod kasvatavad jätkuvalt uusi viioleid. Selliseid mehi, kes enne majast ei välju, kui miljonid masinaisse jäetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles