Küüditamise aastapäev on lähenemas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Memento Rakvere Ühingu selle aasta koosolekud on olnud rahvarohked. Huviorbiidis on represseeritute seaduse sätetest tulenevate soodustuste saamine. Seaduse rakendussätted on vastu võetud. Kuidas neid meie maakonnas rakendama hakatakse, sellest rääkis täpsemalt pensioniameti juhataja Niina Mihhejeva.

Lääne-Virumaa represseeritud saavad kõikidele oma probleemidele vastused pensioniameti klienditeeninduses Rakveres Tallinna tn 30. Et uue juurutamine vajab alati teatud kohanemisaega, tuleks represseeritud isiku seadusega hõlmatutel varuda kannatust ja inimlikku mõista tahtmist, et asjade kordaajamine kahepoolselt tõrgeteta sujuks.

Märtsikuus saabub kevad. Koos kevade saabumisega tuleb meil jälle pöörata pilk märtsiküüditamise traagilistele sündmustele. Tänavu möödub neist ajalugu teinud murepäevadest 55 aastat. Memento Rakvere Ühing tähistab koos teiste saatusekaaslasi ühendavate ühingutega märtsiküüditamise 55. aastapäeva konverentsiga 25. märtsil kell 11 Katariina Keldri konverentsisaalis.

Peakõneleja on vabariigi valitsuse repressioonikomisjoni sekretär Kuno Raude. Ettekandeid päevateemadel teevad Rakke, Väike-Maarja, Haljala ja Vinni-Pajusti kooli õpilased. Muusikalist külakosti toovad Väike-Maarja Muusikakooli õpilased ja luuletusi loevad Rakvere Vene Gümnaasiumi õpilased.

Tammikus Okaskrooni juures pannakse küünlad põlema ja asetatakse pärjad tund enne konverentsi algust, s.o kell 10.

Loodan 25. märtsiks ilusat päikeselist kevadilma ja nii Okaskrooni juurde kui ka konverentsisaali palju huvilisi.

Aino Kiiver, ühingu esimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles