Kiri: Roosamanna tekitab minus tülgastuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Einmann.
Valdo Einmann. Foto: Tairo Lutter

Minul oli, ja loodan, et on praegugi, suures Elioni firmas sõpru ja tuttavaid, kellega olin ja olen sina peal, kuid millal ma selle vägeva ettevõtte klienditeenindajate või tont teab kellega sinasõprust jõin, ei mäleta. Vahest juba siis, kui sai leping sõlmitud.


Nii saangi kelleltki kusagilt e-kirju, mis kannavad allkirja Sinu Elion.



Iseenesest täitsa vajalikud teated, kuid kahjuks õlised ja familiaarsed.



Ma pole peenutseja, kuid mina küll ei julgeks suhtlemisel mulle kauget ja võõrast Elioni ametnikku sinatada. Nii tulebki välja, et ühele "teie" ja teistele "sina". Kas need on nagu paruni ja moonamehe suhted? Valdur Laid jääb minule ikka "teieks".



Kui mõni rohkeid koolitusi läbi teinud familiaarseid kirju välja saatev tibukene või tont teab kes arvab, et see niimoodi ongi mõjuv, siis kardan, et mõningatel juhtudel ta küll eksib. Roosa vaht pole mitte üksnes Elioni probleem.



Mõningad meilitsi kirju ja klantspilte saatvad firmad nõretavad roosast vahust rohkemgi. Kurb, et lugupeetud telefonifirmalegi on kliendid üks hall rumal mass kõik.


"Kuule, papi, see on just viimase aja trend - see on in, ja Soomes sinatavad kõik üksteist, sa ei tea ega taipa viimse aja mallidest midagi."



Võimalik.



Mina aga arvan, et meie siin oleme ja elame küll koos Euroopa ühiskodus, aga mitte Soomes.

Tundmatuid Elioni
ametnikke teietades
Valdo Einmann


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles