Saada vihje

Dragon House tõmbab massid ligi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Aarne Mäe
Copy

Rakvere nädalalõppude hittkoht Virma pubi jääb vaatamata läinudsügisesele laienemisele ikka veel kitsaks ning lähiajal hõlmatakse ka osa hoone teisest korrusest.


Nepaali kokk Kamal Paasad Chazise võlub köögis eksootilisi maitseid. Foto: Tairo LutterVirma pubi ärijuht Maire Nurmsaar ütles, et teisele korrusele viiakse piljard, et alla rohkem ruumi teha, samuti pannakse järjekordade vältimiseks sinna üks baarilett lisaks. Praegu on Virmas sadakond kohta.

Teine korrus peale

Paljud Rakvere külastajad ja ka siinsed konkureerivate pubide pidajad on avaldanud hämmingut selle üle, et nädalavahetustel on see kõrts hommikutundideni rahvast puupüsti täis ning kohati võib ukse taga isegi järjekordi näha nagu nõukogude ajal.

Nurmsaar seletab populaarsust ühelt poolt sellega, et neile saab tasuta sisse, ka asukoha üle ei või kurta, lisaks pakutakse reedel-laupäeval tantsuõhtut ning neljapäeviti karaoket, mida saab jälgida suisa suurelt ekraanilt, nagu ka pühapäevaseid vormeliülekandeid.

Kuid põhiliseks magnetiks peab ärijuht nende oma nishshi leidnud kööki.

Nimelt otsustas pubi omanik Tõnu Taal kolme aasta eest kutsuda Rakverre india päritolu kokad, kes hakkasid siin hiina toitu valmistama, Virma pubile lisati ka brändimärk Dragon House. Seeme leidis viljaka pinna ning kuigi vahepeal on esimesed eksootilised kokad lahkunud teistesse köökidesse, on tänaseks tulnud sinna uus kokapoiss Nepaalist.

Kamal Paasad Chazise tuli Eestisse juba neli aastat tagasi ning töötas viimati ühes Tallinna baaris. Eesti keelt rääkiv kaugemaalane paljastab Rakveres lisaks india ja hiina roogadele nüüd ka tai köögi saladusi.

Eks need ole teravamad kui põhjamaised toidud, tõdeb nepaallane, kes ei põlga ära ka meie rahvusroogi ning kokkab neidki meelsasti.

Nepaali kokk

Chazise sõnul on India ja Tai köök orienteeritud suuresti lamba- ja linnulihale, kuid kogenud gurmaan teeb vahet ka nende kahe rahvusköögi vahel. Menüüd silmitsedes on Tai köögi toitude nimetused sama keerulised kui koka nimi, kuid sellevõrra pakuvad need ka huvitavamaid maitseelamusi.

Ärijuht Maire Nurmsaar räägib, et vahepeal tegid võõrapäraseid roogi ka kohalikud kokad, kuid idamaiselt ülirikkalikus maitseainemaailmas orienteeruvad siiski kõige paremini just sealsed inimesed, kes tabavad iga väiksemagi nüansi. Samas pakutakse Virmas jätkuvalt ka eestimaalastele harjumuspäraseid toite.

Joobunud jäävad ukse taha

Rapla kandist pärit Maire Nurmsaar on ka ise kokaks õppinud, kuid Virmas ta pliidi taga kulpi ei liiguta. Rakvere ööelu tähelepanekutest rääkides sedastab Virma ärijuht, et väikelinna rahvas sõltub suuresti palgapäevast - pärast seda tullakse rohkem nii nädalalõpul lõõgastuma kui ka peredega ja sõpradega lõuna ajal välja. Vaiksed päevad on tavaliselt esmaspäev ja teisipäev.

Kuid alati ei peagi ise Virmasse minema, et eksootikat mekkida, pubist saab tellida toitu ka koju või töö juurde.

Maire Nurmsaar iseloomustab Rakvere pidulist kui rõõmsat tegelast, kes tormab kohe tantsupõrandale, kui pillimehed loo lahti löövad.

Virma pubi tavaline klient on keskealine inimene, uksel näidatakse punast tuld aga liiga noorele ja ülearu joobnud külalisele.

Tagasi üles