Jyoshinmon Karate-Do pakub vaatemängu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Karus.
Kert Karus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sellel nädalavahetusel toimuvad Rakveres pealtvaatajatele visuaalselt atraktiivsed rahvusvahelised karatevõistlu­sed - 8. Jyoshinmon Cup noortele ja Jyoshinmon Karate-Do maailmakarika etapp, kus on ühe alana võistlusprogrammis kontaktne vabavõitlus.


Pühapäeval on Jyoshinmon Karate-Do maailmakarika etapil võistlusprogrammis pealtvaatajate jaoks atraktiivsed alad - kontaktne vabavõitlus (kumite), esemete purustamine (tameshivari) ja võitlus nähtamatu vastasega nii relvadega kui ilma (kata).
Kumite ja kata tulevad nii üksikaladel kui meeskondlikes kategooriates. Pühapäeval algavad võistlused kell 12.

Kui pühapäevasel maailmakarika etapil asuvad võistlustulle eranditult täiskasvanud, siis laupäeval toimuv 8. Jyoshinmon Cup on mõeldud 6-17aastastele lastele ja noortele.

Mõlemal päeval on sissepääs võistlustele pealtvaatajatele tasuta. "See suurvõistlus pakub võimaluse näha Rakveres maailmatasemel karated selle ala tippude esituses," ütles üritust korraldava Palermo spordiklubi peatreener Kert Karus.

Võistlustel osaleb umbes 500 sportlast ja hetkeseisuga on esindatud 8 riiki: Jaapan, Venemaa, Ukraina, Hispaania, Ar­meenia, Leedu, Läti ja Eesti. Võistlustel osaleb ka 1969. aastal Jyoshinmon Shorinryu Karate-Do koolkonna rajanud Hoshu Ikeda tütar.

Jyoshinmon Karate-Do World Cup 2010 korraldamine Rakveres saab teoks Paler­mo spordiklubi ja Jyoshinmon Shorinryu Karate-Do Eesti Liidu koostöös. Jyoshinmon karate on üks populaarsemaid karate stiile Eestis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles