Hukkunuga liiklusõnnetus Ida-Virumaal viis kaks sõidukijuhti kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Kaks ja pool aastat tagasi Ida-Virumaal inimelu nõudnud kahe sõiduki kokkupõrge viis kriminaalsüüdistusega kohtu ette mõlema auto juhi.

Õnnetus juhtus 2007. aasta 5. septembri õhtul kella 20.54 ajal Vaivara vallas Narva-Mustajõe maantee kuuendal kilomeetril, kus 56-aastane Valentina peatas esmalt oma Audi ning seejärel sõitis sellele tagant otsa Žiguli, mille roolis oli purjus 49-aastane Anatoli. Tugevas kokkupõrkes said vigastada autodes viibinud kolm inimest, neljas mees aga hukkus.

Politsei alustas õnnetuse asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust ning jõudis harvaesineva järelduseni, et õnnetuses olid süüdi mõlema sõiduki juhid. Nimelt oli Valentina autoga peatunud liikluseeskirju eirates, Anatoli oli istunud aga autorooli purjuspäi ning ei suutnud valede juhtimisvõtete tõttu ära hoida otsasõitu teel seisnud teisele sõidukile.

Kohtueelse uurimise lõppedes said nii Valentina kui ka Anatoli süüdistuse liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes ettevaatamatusest inimese surm. Kohtus süüdimõistmisel ootab neid kuni viieaastane vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles