Õiguskantsler: Narva rikkus eluruumi andmisest keeldumisel seadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder.
Õiguskantsler Indrek Teder. Foto: Peeter Langovits.

Õiguskantsler Indrek Tederi hinnangul rikkus Narva linnavalitsus seadust, kui keeldus abivajadust hindamata munitsipaalkorteri andmisest inimesele, kes polnud linnas piisavalt kaua elanud.


Teder tegi linnavalitsusele ettepaneku viivitamatult hinnata avalduse esitaja abivajadust ning kui selgub, et ta vajab ka tegelikult eluasemeteenust, anda talle üürile eluruum, teatas õiguskantsleri kantselei.

Õiguskantsler soovitas Narva linnavalitsusel sama teha kõigi inimeste puhul, kellele on alates eelmise aasta juulist keeldutud munitsipaaleluruumi andmisest, kuna nad pole rahvastikuregistri andmetel viimased viis aastat Narva linnas elanud.

Viieaastase linnas elamise nõude sätestab 1. juulil kehtima hakanud Narva volikogu määrus, millest linnavalitsus linna omandis olevate eluruumide üürileandmisel lähtub.

Samas rõhutas Teder, et sotsiaalhoolekande seadus kohustab omavalitsust osutama eluasemeteenust kõigile selle territooriumile elavatele ja teenust vajavatele inimestele olenemata sellest, kui kaua on nad omavalitsuses alaliselt elanud.

"Kuna Narva linnavalitsus ei hinda eluruumitaotlejate tegelikku abivajadust ning ei eralda neile, kes otseselt abi vajavad, sotsiaalkortereid eraldi sotsiaalkorterite andmise korra alusel, siis rakendab linnavalitsus kõigile, kes eluruumi taotlevad, munitsipaaleluruumide üürimise korrast tulenevat rahvastikuregistrisse kantuse viie aasta nõuet," lausus Teder.

Tema kinnitusel on sellise piirangu seadmine reaalselt abi vajavatele inimestele sotsiaalhoolekande seadusega vastuolus, mistõttu tuleb linnal leida sotsiaalteenust vajavatele inimestele abi andmiseks teisi võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles